Μήπως τελικά το μακιγιάζ σάς ασχημαίνει αντί να σας ομορφαίνει;


Δείτε τους 5 λόγους που το make up μπορεί να μεταμορφωθεί στον χειρότερο εφιάλτη της εικόνας σας (και της υγείας της επιδερμίδας σας).

Είτε απλά ρίχνετε λίγη πούδρα στα μάγουλα και περνάτε με concealer τις ατέλειες της επιδερμίδας για να ξεκινήσει καλά η μέρα, είτε καταπιάνεστε με τις πολύχρωμες παλέτες σκιών για τα μάτια ή κάποιο έντονο κραγιόν για μια νυχτερινή έξοδο, έρχεται μια στιγμή που όλα μπορούν να πάνε. Και, για την ακρίβεια, άσχημα.

Το μακιγιάζ έχει έναν φανταστικό τρόπο να κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει σιγουριά, αναδεικνύοντας την καλύτερη εικόνα της προς τα έξω. Είναι όμως πιθανό το μακιγιάζ που εφαρμόζετε και, ιδίως, ο τρόπος που το εφαρμόζετε να σας κάνει να δείχνετε λιγότερο όμορφη απ’ ό,τι πραγματικά είστε;

«Η αλήθεια είναι», λέει η celebrity makeup artist Lisa Eldridge «ότι αν γίνεται λάθος χρήση των υλικών ή πλημμελής καθαριότητα της επιδερμίδας και των αξεσουάρ του μακιγιάζ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα χάος στην εικόνα σας αλλά και να υποστείτε σοβαρότερες επιπτώσεις στην υγεία της επιδερμίδας σας».

Πέφτετε για ύπνο με το μακιγιάζ στο δέρμα σας

Το έχουμε κάνει όλες κάποιες φορές. Και έχουμε δει τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί. «Φραγμένοι πόροι, αίσθηση έντονης ξηρότητας, φαγούρα και σπυριά είναι μόνο μια σειρά από τα πρώτα κακά σημάδια της έλλειψης μιας τυπικής ρουτίνας ντεμακιγιάζ. Και αν αυτό επαναλαμβάνεται συχνά, καραδοκεί η δημιουργία μόνιμης ακμής και μια ποικιλία δερματικών αντιδράσεων και ερεθισμών, που μόνο όμορφη δεν σας δείχνουν», τονίζει η Eldridge.

Καθαρίζετε το μακιγιάζ, αλλά κάνετε μισή δουλειά
Είναι πολλές οι γυναίκες που συνηθίζουν να απλώνουν βαριές βάσεις στην επιδερμίδα και πλούσιες στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Αυτό δεν είναι εγκληματικό, αλλά καταντά τέτοιο όταν δεν προσπαθείτε να καθαρίσετε όλα τα υπολείμματα από το πρόσωπό σας (με συνέπεια όλα τα «άσχημα» που αναφέρθηκαν προηγουμένως). «Όσο πιο βαρύ και έντονο το μακιγιάζ που επιλέγετε, τόσο πιο σχολαστική οφείλει να είναι η ρουτίνα καθαρισμού των υλικών», λέει η Eldridge και συμβουλεύει: «Σε κάθε περίπτωση –ακόμη και όταν πρόκειται για το απαλό και φυσικό make up του κόσμου-, ξεκινήστε να αποβάλλετε τα υλικά με κάποιο ειδικό μαντιλάκι ντεμακιγιάζ, τρίβοντας απαλά την επιδερμίδα και τα μάτια. Μετά, ακολουθεί η χρήση μιας καθαριστικής και τονωτικής λοσιόν επιμένοντας περισσότερο σε όσα σημεία έχουν μείνει ίχνη μακιγιάζ. Τέλος, ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό όλο το πρόσωπο και ολοκληρώστε με ένα πέρασμα ενυδατικής κρέμας».

Εφαρμόζετε το make up με τα δάχτυλά σας

«Έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες για τη συγκεκριμένη συνήθεια, και φαίνεται ότι οι δερματολόγοι θεωρούν την επαφή των -πολλές φορές ακάθαρτων- δαχτύλων με το ευαίσθητο σε μικρόβια δέρμα, την απαρχή μιας σειράς ερεθισμών μολύνσεων», αναφέρει η Eldridge (σημαντική αναφορά κάνουν οι μελέτες για την δημιουργία δερματίτιδας εξ επαφής, μιας πάθησης που που εκδηλώνεται με κοκκίνισμα, οίδημα, ακόμα και φουσκάλες ή πληγές με πύον). «Επενδύσετε σε πινέλα, βουρτσάκια, σφουγγαράκια και άλλα ειδικά σύνεργα εφαρμογής μακιγιάζ, τα οποία εκτός της προστασίας της υγείας της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσουν να πετυχαίνετε καλύτερες στρώσεις, επικαλύψεις και αναμείξεις χρωμάτων και υφών», συμβουλεύει η Eldridge.

Χρησιμοποιείτε αξεσουάρ μακιγιάζ, αλλά δεν τα καθαρίζετε συχνά
Η ειδικός συστήνει να καθαρίζεται επιμελώς τα σύνεργα εφαρμογής make up, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή και δύο. Χρησιμοποιώντας ένα βρώμικο πινέλο ή σφουγγάρι σημαίνει ότι απλώνετε στο δέρμα σας τα υπολείμματα προηγούμενων χρήσεων -έλαια, νεκρά κύτταρα, ρύπους, υγρασία και πιθανώς μικρόβια. «Αυτό το σενάριο είναι πραγματικά το χειρότερο για την υγεία της επιδερμίδας σας και την όψη σας», λέει η Eldridge.

Απλώνετε προϊόντα μακιγιάζ που αγοράσατε πριν χρόνια

«Ακόμη και λίγοι μήνες με έντονη υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, μπορούν να αλλοιώσουν σημαντικά τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ -ειδικά εκείνων με υγρή υφή-, δημιουργώντας ένα σίγουρο πεδίο ανάπτυξης μυκήτων. Γενικά, τα προϊόντα για τα χείλη μπορούν να αντέξουν για περίπου δυο χρόνια, ενώ τα ρουζ έως και ένα χρόνο. Περισσότερο ευπαθείς είναι οι μάσκαρα -έξι μήνες- και οι υδατικές φόρμουλες βάσης μακιγιάζ -τέσσερις μήνες», λέει η ειδικός και ολοκληρώνει με τον εξής θεμελιώδη κανόνα: «Ποτέ μην αποθηκεύετε τα προϊόντα μακιγιάζ στα ράφια του μπάνιου. Η διαρκής υγρασία και θερμότητα του συγκεκριμένου χώρου, όντως θα σας κάνει να δείχνετε όλο και πιο “άσχημη” κάθε φορά που θα απλώνετε το make up σας εκεί μέσα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ