Γιώργος Μαυροψαρίδης: Πώς ένιωσε όταν του ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα του στα Όσκαρ


Ξεκίνησε από τον χώρο της διαφήμισης, να «κόβει και να ράβει» διάφορα τηλεοπτικά σποτάκια, και στα φετινά Όσκαρ προτάθηκε για το Όσκαρ Μοντάζ για την ταινία Η Ευνοούμενη, του Γιώργου Λάνθιμου.

Στην περίπτωσή του, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν τα θέλει άλλωστε και ο ίδιος. Όσα κατέκτησε μέχρι σήμερα και όσα θα επακολουθήσουν συνοψίζονται σε μία φράση του: «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να μοντάρω» ή σ’ αυτό που πολύ απλά λένε οι Αμερικανοί «Dream it, do it».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People αποκαλύπτει πώς έμαθε για την υποψηφιότητά του.

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου τις τελευταίες εβδομάδες;
«Μάλλον έχω χάσει λίγο την ησυχία μου. Δεν μπορώ να πω ότι όλο αυτό που ζω δεν είναι σημαντικό, όμως μοντέρ είμαι και βρίσκω λίγο δυσανάλογο το ενδιαφέρον για ένα τεχνικό επάγγελμα. Άλλωστε, οι άνθρωποι που το έχουμε διαλέξει δεν επιδιώκουμε την προβολή μας»

Πώς έμαθες ότι είσαι υποψήφιος για το Όσκαρ Μοντάζ; 
«Μου το είπε η παραγωγός της ταινίας στην οποία εργάζομαι τώρα στη Δανία, που είχε υποψηφιότητα για καλύτερη ξενόγλωσση με το Birds of Passage. Δεν την πήρε τελικά, την πήρα εγώ, κι εκεί κατάλαβα τη διαφορά του ενός «κλικ» ανάμεσα στην υποψηφιότητα και στη μη, θέμα τύχης ίσως, κάποιες λίγες ψήφοι διαφορά… Ήπιαμε τη σαμπάνια που είχαν φέρει για να γιορτάσουν την πιθανή υποψηφιότητά τους και συνεχίσαμε να μοντάρουμε την ταινία που κάνω τώρα»

Το βράδυ που έμαθες για την υποψηφιότητά σου κοιμήθηκες;
«Εκείνο το βράδυ βγήκα, πέρασα καλά, γύρισα στο διαμέρισμά μου και έπεσα ξερός. Την άλλη μέρα έπρεπε να σηκωθώ νωρίς…», λέει ο ίδιος στο People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ