Επίθεση ενόπλου στο Σιάτλ με δυο νεκρούς και δυο τραυματίες – video


Εικόνες σοκ από το Σιάτλ, όπου ένοπλος άνδρας σκότωσε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δυο σοβαρά. Ο δράστης πρώτα πυροβόλησε δυο οδηγούς αυτοκινήτων κι ενός λεωφορείου και στη συνέχεια έκλεψε αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει.

Τα κίνητρα του δράστη που σε φονικό αμόκ προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό στο Σιάτλ παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Όλα έγιναν σε ώρα μεγάλης κίνησης, το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) όταν ένας οπλισμένος άνδρας πυροβόλησε δυο οδηγούς αυτοκινήτων κι ενός λεωφορείου, πριν προκαλέσει τροχαίο με κλεμμένο αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Το αιματηρό συμβάν, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, άρχισε να εκτυλίσσεται σε βορειοανατολική συνοικία του Σιάτλ όταν ένας άνδρας πλησίασε αυτοκίνητο σε διασταύρωση και πυροβόλησε την οδηγό του. Στη συνέχεια, περπάτησε στη μέση του δρόμου και στρέψει το όπλο εναντίον λεωφορείου που πλησίαζε.

Ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη, αλλά παρότι τραυματισμένος, μπόρεσε να στρίψει το τιμόνι και να απομακρυνθεί από τον δράστη, σύμφωνα με την αστυνομία. Στη συνέχεια, ο ένοπλος πλησίασε τον οδηγό ενός άλλου αυτοκινήτου, ενός Toyota Prius, άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε.

Ήδη οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να πλησιάζουν στο σημείο της επίθεσης. Τότε, ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο του τελευταίου θύματος και προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Τότε, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου σκοτώθηκε. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον δράστη και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται υπό αστυνομική φρούρηση. Δεν απειλείται η ζωή του από τα τραύματα που έχει υποστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας οδηγός πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων από τις σφαίρες κι ο δεύτερος από τη σύγκρουση την οποία προκάλεσε ο ένοπλος προσπαθώντας να ξεφύγει. Και οι δύο νεκροί ήταν άνδρες, όπως και ο τραυματίας οδηγός του λεωφορείου. Κανένα από τα θύματα δεν έχει κατονομαστεί ως τώρα από τις αρχές.

Ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών της Κομητείας Κινγκ ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter πως ο οδηγός του λεωφορείου μπόρεσε να ενεργοποιήσει έναν ειδικό συναγερμό που ειδοποιεί ότι το όχημα δέχεται πυρά. Κατά την ίδια πηγή, κανένας από τους 12 επιβάτες στο λεωφορείο που χτυπήθηκε από τα πυρά δεν υπέστη τραυματισμό.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ