«Κόκκινο» πανί για τα… κόκκινα δάνεια ο Στουρνάρας – Τι του καταλογίζει η κυβέρνηση


Η σφοδρότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την δίωξη στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδας έχει στην πραγματικότητα να κάνει με το γεγονός ότι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο Έλληνας Τραπεζίτης παρασκηνιακά προσπάθησε να υπονομεύσει την οποία λύση για τα κόκκινα δάνεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαιώνοντας χθες τις σχετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα ανέφερε ότι «υπάρχουν κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στη χώρα, που προσπαθούν προφανώς να υπονομεύσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας». Πρώτη κατοικία: Παζλ για… δυνατούς λύτες το πόσοι θα μπούν στη ρύθμιση

Οι πληροφορίες λένε ότι όλο το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε η εντύπωση ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αντί να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη μάχη, την υπονόμευε ακόμα και με την σιωπή του, ακόμα και με την απουσία του από τις συνομιλίες.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν μάλιστα ότι «υπάρχουν πολιτικά κέντρα στην Ελλάδα που δεν ήθελαν μία τόσο καλή συμφωνία που περιλαμβάνει και τα επιχειρηματικά δάνεια, ειδικά σε προεκλογική περίοδο και σ’ αυτή τους την προσπάθεια είχαν ως σύμμαχο τον Έλληνα Τραπεζίτη».

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της κυβέρνηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα που προέκυψε με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε σε συνεργάτη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και νυν προϊστάμενου της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο κατηγορείται ότι έλαβε το 2007 προσωπικά δάνεια που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα αφορούν τόσο το στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και συναδέλφους του που τα ενέκριναν

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας μάλιστα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι «είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του (σ.σ. του  Γιάννη Στουρνάρα), την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδας».  Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε παλαιότερες υποθέσεις όπως αυτή του Παύλου Πολάκη «είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ