Τα διάσημα thermal spa της Βουδαπέστης!


Η Βουδαπέστη είναι µια ακµάζουσα πολιτιστική µητρόπολη, που ξεχωρίζει επίσης για την υπέροχη αρχιτεκτονική και τη ροµαντική της ατµόσφαιρα. Ένα ταξίδι εκεί, όµως, δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωµένο αν δεν συµπεριλαµβάνει έστω µία επίσκεψη σε κάποιο κέντρο spa! Γιατί, όταν µιλάµε για Ουγγαρία, µιλάµε για τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισµό spa διακοπών!

 

Széchenyi Thermal Bath

Το µπαρόκ Széchenyi Bath στη Βουδαπέστη είναι το µεγαλύτερο spa θερµών πηγών της Ευρώπης και ένας από τους δηµοφιλέστερους προορισµούς της πόλης. Διαθέτει 18 πισίνες, 10 δωµάτια σάουνας και ένα χαµάµ. Αυτό που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συµβαίνει στις καφετέριες -κουβέντα και καφές- στην Ουγγαρία θα το βρείτε λουόµενοι… στα Széchenyi Baths, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελεί σηµείο συνάντησης των ντόπιων και επικοινωνίας των νέων.

Highlight: Εδώ θα δείτε Ούγγρους να παίζουν σκάκι στα ζεστά νερά του τεράστιου συγκροτήµατος, ενώ παράλληλα επωφελούνται από τις αναζωογονητικές ιδιότητές τους.

Info:
Τιμές από 15€, Ανοιχτά 06:00-22:00, Állatkerti krt. 9-11, Βουδαπέστη,

Gellért Baths

Τα Gellert Baths είναι τα πιο διάσημα Art Nouveau ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη, καθώς και στην Ευρώπη. Το Gellert Spa, που ιδρύθηκε το 1918, έγινε 100 ετών και η επίσκεψη εκεί είναι πράγματι μια όμορφη και ιστορική εμπειρία. Μπορείτε να επισκεφθείτε την κύρια αίθουσα χωρίς χρέωση ή να περάσετε μια ολόκληρη μέρα χαλάρωσης στο «Ανάκτορο των Λουτρών», όπως  συχνά το ονομάζουν.

Υπάρχουν 10 πισίνες διαφόρων μεγεθών και θερμοκρασιών. Εκτός από την υπαίθρια πισίνα, την οποία θα τη βρείτε γεμάτη τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πολλές γεωθερμικές πισίνες. Επιπλέον, υπάρχουν θεραπείες μασάζ,σάουνες, βεράντα για ηλιοθεραπεία που κοιτάζει τον λόφο Gellert.

Δεδομένου ότι το Gellert Bath στεγάζεται στο ομώνυμο Gellert Hotel, μπορείτε να απολαύσετε μια συναρπαστική διαμονή σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία σπα στη Βουδαπέστη ή απλώς να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις ως επισκέπτης.

Info:
Τιμές από 17€, Ανοιχτά 06:00-20:00, Kelenhegyi út 4, Βουδαπέστη

Rudas Bath

Το Rudas Bath είναι ίσως το πιο δημοφιλές μεσαιωνικό τούρκικο λουτρό στη Βουδαπέστη και βρίσκεται στους πρόποδες του γραφικού λόφου Gellert . Αυτά που κάνουν το Rudas Bath να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει ξεχωριστές ώρες αργά το βράδυ κάθε Παρασκευή και Σάββατο (τα λουτρά ξανανοίγουν από τις 22:00 έως τις 4 το πρωί και τις δύο νύχτες), αλλά και η thermal εξωτερική πισίνα που βρίσκεται στην οροφή των εγκαταστάσεων και προσφέρει θέα στο Δούναβη και την Πέστη καθώς χαλαρώνετε στα ιαματικά νερά της. Στο Rudas Bath υπάρχουν 6 ιαματικά λουτρά καθώς και μια κανονική πισίνα.

Info:
Τιμές από 8€, Döbrentei tér 9, Βουδαπέστη, Ανοιχτά 06:00-22:00

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ