Κοκαΐνη με σφραγίδα… Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο έμπορος-«φάντασμα» που πλημμύριζε με ναρκωτικά την Αθήνα


Μεγάλη έρευνα των Αρχών για να εντοπιστούν αυτοί που θα «έσπρωχναν» την κοκαΐνη στα σαλόνια της Αθήνας

Στα… σαλόνια πλουσίων και σε κλαμπ για VIP πελάτες εκτιμάται από την Αστυνομία ότι θα κατέληγε η κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε «καβάτζα» εμπόρου ναρκωτικών στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον 34χρονο άντρα αλβανικής καταγωγής, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες την Δευτέρα ως «χονδρέμπορο» κοκαΐνης, ο οποίος είχε διασυνδέσεις στη Λατινική Αμερική, απ’ όπου και εισάγονταν τα υψηλής ποιότητας ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στο κρησφύγετό του βρέθηκαν συνολικά 13 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Μεγάλη ζήτηση

«Η συγκεκριμένη σκόνη πωλείται συνήθως στη μαύρη αγορά έναντι 80 ευρώ το γραμμάριο. Είναι αυτή που συναντάς σε ακριβά μαγαζιά καθώς δεν μπορεί ο καθένας να την αγοράσει.

Στην Ελλάδα εισάγεται σε συμπαγή κομμάτια. Στη συνέχεια τη σπάνε, τη μεριδοποιούν και τη μεταπωλούν σε κυκλώματα που αναλαμβάνουν τη διακίνησή τους. Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής προσφέρουν… χρυσάφι στους μεταπωλητές για να καταφέρουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους στη χώρα μας όπου η ζήτηση, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, ολοένα και θα αυξάνεται.

Όλες οι χώρες με τουρισμό βρίσκονται στο στόχαστρο των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν βρεθεί από την ίδια υπηρεσία 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα, τα οποία και πάλι είχαν έρθει από τη Λατινική Αμερική», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Σε ένα από τα πακέτα κοκαΐνης που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην καβάτζα του Μοσχάτου αναγραφόταν το λογότυπο «CR7», το οποίο χρησιμοποιεί ως υπογραφή ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η συγκεκριμένη υπογραφή υποδηλώνει την καθαρότητα της κοκαΐνης.

Η τακτική σφραγίδα πάνω στα ναρκωτικά χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Ο 34χρονος «χονδρέμπορος» δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές Αρχές και είχε έρθει στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες.

Η πληροφορία ότι έχει εγκατασταθεί στο Μοσχάτο έφτασε στην Αστυνομία και ξεκίνησε η παρακολούθηση του διαμερίσματος όπου διέμενε με συγγενικό του πρόσωπο, αλλά και του κρησφύγετου, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και χρησιμοποιείτο αποκλειστικά ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του υπό άκρα μυστικότητα, αιφνιδιάζοντας τον 34χρονο, οποίος δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, εκτός από την κοκαΐνη και 510 γραμμάρια ηρωίνης 1.900 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του συλληφθέντος θα γίνει προσπάθεια χαρτογράφησης των επαφών του, προκειμένου να ανοίξει η έρευνα προς την κατεύθυνση εντοπισμού των συνεργών του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ