Κόλαση πυρός στο Μπαγκλαντές. Τυλίχθηκε στις φλόγες ουρανοξύστης – video


Τρόμος και πανικός στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, όπου πύργος 19 ορόφων τυλίχθηκε στις φλόγες. Απεγνωσμένοι άνθρωποι έπεφταν στο κενό για να γλιτώσουν από τη φωτιά!

Στο κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά, στην εμπορική περιοχή Μπανάνι, της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, στεγάζονται κυρίως επιχειρήσεις. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου κόβουν την ανάσα: εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρωμένοι στο δρόμο παρακολουθούν τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο κτίριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Υπάρχουν μόνο 10 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης.Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Στη μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στο Μπαγκλαντές συμμετέχουν 19 μονάδες πυροσβεστών, όπως επίσης και η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό της χώρας, δήλωσε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower».

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας με 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ