Με άρωμα ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα και στόχο τη συσπείρωση το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής


Τεστ συνοχής και συσπείρωσης αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το σύνθημα του συνεδρίου είναι «Ξανά μπροστά κι όχι νέες περιπέτειες» και αποτυπώνει το στίγμα που θέλει να δώσει το ΚΙΝΑΛ εν όψει των εκλογικών μαχών που ακολουθούν. Όμως, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η… επιστροφή στις ρίζες. Αν, δηλαδή, υπάρχει περιθώριο να επιστρέψει το έμβλημα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ στη μετώπη.

Όπως έγκαιρα έχει γράψει το newsit.gr, το ζήτημα θα τεθεί από αρκετά στελέχη, ωστόσο δεδομένη είναι η απάντηση της Φώφης Γεννηματά και η απόφαση που θα επικυρώσει το συνέδριο: ότι, δηλαδή, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών – πιθανότατα και των εθνικών – κάτω από το έμβλημα και το όνομα του ΚΙΝΑΛ και δίπλα σ’ αυτά των άλλων συνιστωσών (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ κτλ.). Όπως ακριβώς είχε γίνει, δηλαδή, με την Ελιά στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις εθνικές εκλογές.

Το μήνυμα, άλλωστε, της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είναι πως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση που είχε προαναγγελθεί, με την προβολή βίντεο από τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του Κινήματος και συναυλία.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ και τους συνεδρίου, μέσα από τη συσπείρωση στελεχών και ψηφοφόρων και την αντίσταση στα «καλέσματα» του ΣΥΡΙΖΑ για τον προοδευτικό πόλο, είναι το διψήφιο ποσοστό σε πρώτη φάση στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές. Επισήμως πάντως, η Φώφη Γεννηματά αποφεύγει να βάλει πήχη για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ, όμως τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της επικαλούνται τις γεμάτες αίθουσες και το ενθουσιώδες ακροατήριο κατά τις ομιλίες και περιοδείες της στην επαρχία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ