Άγρια κόντρα της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Θεσσαλονίκη! Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου επιτέθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη για το θέμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στα Σκόπια. Εκείνος της απάντησε στο ίδιο ύφος και η ένταση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Πρώτα, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 της ΕΡΤ, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Μιχάλη Ζορπίδη σε ότι αφορά την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια, τη στιγμή που όπως τόνισε δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό τόνισε» και τον χαρακτήρισε και ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Ο Μιχάλης Ζορπίδης σήκωσε το γάντι και απάντησε στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου ως εξής: «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους». Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη: Παράπονα για τα «Μακεδονικά κρασιά» και γκρίνια από επιχειρηματίες

Και συνέχισε: «Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα». 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here