Δραγασάκης στη Βουλή: Στεγαστική βόμβα η ραγδαία αύξηση του AirBnb.


Με στεγαστική βόμβα παραλλήλισε ο Γιάννης Δραγασάκης τη ραγδαία αύξηση του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, τύπου AirBnb.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, μιλώντας στην Βουλή, και αναφερόμενος στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια, προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί το AirBnb με τους ίδιους ρυθμούς θα οδηγήσει σε όξυνση το στεγαστικό πρόβλημα.

Ο κ. Δραγασάκης πάντως προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά για λάθη «ασυγχώρητα» που πολλές φορές έκανε η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές γιατί ο κόσμος ξέρει ότι εάν έχει μια ελπίδα είναι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία είπε ότι σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση του δανειολήπτη, η μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη στην Ευρώπη καθώς εμείς έχουμε 40% κόκκινα δάνεια όταν ο ευρωπαϊκό μέσος όρος είναι στο 3-4% .

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε όμως και στην ανάγκη να υπάρξει ένα πάγιο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και επεσήμανε την ανάγκη παραγωγής στέγης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο δυναμικά.

Απέδωσε για άλλη μια φορά τις καθυστερήσεις στην κατάθεση της ρύθμισης στα διαφορετικά συμφέροντα που υπάρχουν και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ