Μαγικά χωριουδάκια στην Κεντρική Ευρώπη για αντι-τουρίστες (pics)


Το ότι, αν μπορούσαμε, θα είχαμε γυρίσει την Ευρώπη οδικώς σπιθαμή προς σπιθαμή δεν είναι μυστικό. Είναι, άλλωστε, πανέμορφη, απ’ όπου κι αν την κοιτάξεις—και ναι, μας φαίνονται πανέμορφες ακόμα και οι χαώδεις, μεγάλες πόλεις της, ακόμα και οι πιο σκοτεινοί της δρόμοι. Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε ρομαντικά.

Και τίποτα δεν είναι πιο ρομαντικό από το να επισκέπτεσαι γραφικά χωριουδάκια. Έχουμε να σου προτείνουμε μερικά.

Χάλστατ, Αυστρία

Στέκεται πλάι σε μια λίμνη και σε προκαλεί να το περπατήσεις ξανά και ξανά, μέχρι να μάθεις απ’ έξω και ανακατωτά κάθε κρυφή γωνιά του. Έχει υπέροχα δρομάκια, ξωκλήσια που θα σε κάνουν επιτόπου να προσευχηθείς και το παλαιότερο αλατωρυχείο του κόσμου—για να δώσουμε και την τουριστική πληροφορία. Που, εντάξει, όταν βρίσκεσαι σε έναν τόπο τόσο όμορφο, οι έξτρα πληροφορίες περισσεύουν.

Κολμάρ, Γαλλία

Γραφικό όσο δεν πάει, συνδυάζοντας υπέροχα Γαλλική και Γερμανική αρχιτεκτονική, μαζί με μια έκρηξη χρώματος. Τα κανάλια της προσφέρονται για ατελείωτες βαρκάδες, τύφλα να ‘χει η Βενετία, και όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, θα δεις χρωματιστά αλσατικά σπιτάκια, γεμάτα λουλούδια και πράσινο. Επειδή ο παράδεισος βρίσκεται στην γη.

Ντινάν, Γαλλία

Παραμένουμε στην Γαλλία, όμως, επειδή της έχουμε αδυναμία. Και επειδή η Ντινάν είναι τόσο, μα τόσο όμορφη—χειμώνα και καλοκαίρι. Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, οι καρεκλίτσες από τα μπιστρό απλωμένες πάνω τους, όλα συνθέτουν ένα σκηνικό τόσο ονειρικό… Να αναφέρουμε επίσης ότι η Ντινάν είναι περικυκλωμένη από το πιο φουντωτό και καταπράσινο δάσος.

Μπλεντ, Σλοβενία

Το Μπλεντ έχει πολλά να δούμε και να κάνουμε, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας τραβάει κατά βάση η ομώνυμη λίμνη—μία από τις πιο όμορφες και εκθαμβωτικές του κόσμου, με το μικρό νησάκι με το κάστρο στη μέση. Και, εντάξει, δεν χρειάζεται να είσαι fan του in2life από τότε που ξεκίνησε για να υποπτευθείς ότι με το συγκεκριμένο κάστρο έχουμε τεράστιο έρωτα. Τέλειος προορισμός, προφανώς, για ζευγαράκια. Εντάξει, τα πάντα σ’ αυτή τη λίστα είναι τέλεια για ζευγαράκια, αλλά κοίτα ξανά το κάστρο, σε παρακαλούμε.

Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία

Στην Νότια Βοημία, υπάρχει μια μυστική πύλη που σε τηλεμεταφέρει στο παρελθόν. Δεν εξηγείται αλλιώς η ύπαρξη αυτής της πόλης. Πλακόστρωτα, στενά δρομάκια, γέφυρες παντού, και πολύ λίγα σημάδια σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού. Δεν βρίσκεται μακριά από την Πράγα, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερη—ή και όχι. Ίσως θέλουμε να μείνουμε μακριά από τον Δυτικό πολιτισμό για λίγο παραπάνω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ