Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντι “σόκαρε” το ΟΑΚΑ με αδιανόητο τρίποντο


Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο, αφού ο Ρούντι Φερνάντεθ πέτυχε το πιο “τρελό” καλάθι ίσως και στην ιστορία της Euroleague, για να γράψει το τελικό 74-73

Σε ένα ματς «θρίλερ» στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ Μαδρίτης τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και «πάγωσε» τους 18.000 φίλους του, παίρνοντας μία απίθανη νίκη με buzzer beater του Ρούντι Φερνάντεθ με το ένα χέρι. (δες ΕΔΩ)

Κορυφαίος παίκτης του Τριφυλλιού ήταν ο Λάνγκφορντ με 14 πόντους και μεγάλα σουτ στο τέλος, αλλά και μία κακή επιλογή που έδωσε την ευκαιρία νίκης στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ταβάρες με double double και ο Φερνάντεθ με το τρομερό καλάθι στο τέλος, ήταν οι κορυφαίοι για τους Μαδριλένους.Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς και «χτυπώντας» τη Ρεάλ Μαδρίτης στον αιφνιδιασμό πέτυχε συνολικά 32 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο για το 32-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και «κόλλησαν» στην επίθεση, δίνοντας τη δυνατότητα στους Μαδριλένους να μειώσουν ακόμη και στους +7. Εφτά συνεχόμενοι πόντοι του Καλάθη όμως, «ξεκόλλησαν» την ομάδα και «έκλεισαν» το ημίχρονο στο +12, με το σκορ στο 45-33.

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρήκε σκορ στην επίθεση με τον Λάνγκφορντ να βάζει μεγάλα σουτ, αλλά η άμυνά του δεν ήταν αντίστοιχη και επέτρεψε στον Γιουλ να «ζεσταθεί». Ο Ισπανούς πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και έκανε ξανά ντέρμπι το ματς, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 56-49 χάρη και σε ένα buzzer beater τρίποντο του Γιούστα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρεάλ μείωσε ακόμη και στους 3 πόντους, αλλά η «αφύπνιση» του Τόμας, με τρίποντο και γκολ-φάουλ, έδωσε προβάδισμα νίκης στο Τριφύλλι. Ο Λάνγκφορντ φάνηκε να πετυχαίνει μάλιστα το καλάθι της νίκης για την ομάδα του, όμως οι δύο Αμερικανοί έγιναν… μοιραίοι στο τέλος με λανθασμένες επιλογές, που… έστρωσαν το έδαφος για το «τρελό» τρίποντο του Φερνάντεθ.

Με 21 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Πιτίνο ζήτησε… άμυνα από τους παίκτες του και όχι φάουλ, αυτοί εκτέλεσαν τις εντολές του στο ακέραιο, αλλά ο Ρούντι με ένα σουτ της απελπισίας με το ένα χέρι από τα 9 μέτρα, έκρινε τον αγώνα, δίνοντας το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του, μετά το αρχικό 0-3!

Το τελικό 73-74 έριξε στο καναβάτσο το Τριφύλλι, το οποίο όμως συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, αφού με νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ κόντρα στην αποκλεισμένη Μπουντούτσνοστ, εξασφαλίζει μια θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 8 (1), Λάνγκφορντ 14 (2), Παπαγιάννης 8 (7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 7, Γκιστ 1, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 8 (2), Λοτζέσκι 2, Καλάθης 14 (1/8 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αντετοκούνμπο 2.Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ, Ράντολφ 5, Φερνάντεθ 13 (3), Καμπάσο 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αγιόν 4, Γιούστα 3 (1), Κάρολ 6 (1), Ταβάρες 14 (6/7 δίποντα, 16 ριμπάουντ), Γιουλ 12 (3), Κούζμιτς, Τόμπκινς 10 (2), Τέιλορ 2.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ