Ευρωεκλογές 2019: Μέχρι σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις Ελλήνων κατοίκων της ΕΕ

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή (29.03.2019) η προθεσμία για τους Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2019 σε πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ που διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η αίτηση για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2019 συμπληρώνεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από την οικεία διπλωματική αρχή και υποβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

Μέσα από ειδική σελίδα καταχωρούνται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, ΤΚ, τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα, η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί να ψηφίσει. Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος.

Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου ή ταχυδρομικώς, τα τρία αντίγραφα της αίτησης – δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του (ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία του κατόχου) στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here