Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη – Κατολισθήσεις και προβλήματα στις πτήσεις (pics+vids)


Επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία για την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων στη Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες – Επέστρεψαν στην Αθήνα δύο πτήσεις – Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με το meteo ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (29/03) καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

Επέστρεψαν στην Αθήνα δύο πτήσεις

Προβλήματα στις αεροπορικές αλλά και ακτοπλοϊκές συνδέσεις από και προς το Ηράκλειο έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ.

Δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, τελικά, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται από χθες απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Η ένταση των ανέμων φτάνει μέχρι τους 35-40 κόμβους.

Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι

Την ίδια στιγμή, προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις Αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο – Λύκειο του Αλικιανού.

«Φούσκωσε» ο Κερίτης και παρέσυρε τον αυτοσχέδιο δρόμο

Λίγες μέρες κράτησε ο αυτοσχέδιος δρόμος που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της περιοχής στον Κερίτη στα Χανιά καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον παρέσυραν.

Ευτυχώς, από χθες το βράδυ οι κάτοικοι είχαν κλείσει το συγκεκριμένο πέρασμα υπό τον φόβο της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το cretapost.gr.Ε


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ