Τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού: Ένοχοι τρεις κατηγορούμενοι – Αυτές είναι οι ποινές τους

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση καταδικάστηκαν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας  διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου στις 27 Απριλίου 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ενόχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια. Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή.

Αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ. Νωρίτερα στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ. «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here