(Τε)λειώστε τον επιτέλους!” του Κώστα Χρονόπουλου


Δεν γνωρίζω πως θα αναφέρει /περιγράφει ο ιστορικός του μέλλοντος τον κο Τούρκο Πρόεδρο (Σ.Σ Προσωπικά μου είναι παγερά αδιάφορο).

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Εκείνο όμως που προξενεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι μόνον τα εμφανή -μη αποκρυπτόμενα /συγκαλυπτόμενα  πλέον -ψυχολογικά του προβλήματα, και η (εκλογική του) ανασφάλεια.

Οι ιδέες μεγαλείου -Σουλτανικών διαστάσεων μεγαλομανία – η αναβίωση της… Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον ίδιο επικεφαλής , το μεγαλοπρεπές ανάκτορο κ. α.

Θυμίζει εκείνον ο οποίος αγόρασε μια γραβάτα, που του άρεσε  (παλάτι) και μετά πάσχιζε να βρει το κοστούμι να την ταιριάξει (=Αυτοκρατορία).

Αγνοώ από τι – ενδεχομένως -πάσχει.

Εκείνο όμως το οποίο αποτελεί δεδομένο -και δεδηλωμένο από τον ίδιο – είναι η …..μεγαλοκαρδία του.

Διαθέτει μια απίθανα μεγάλη -ασύνορη – καρδιά -η οποία επεκτείνεται ακόμη και πέραν των συνόρων της πάλαι ποτέ κρατεάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θέλει όλες τις όμορες, αλλά και απόμακρες, χώρες δικές του.

Τις αγαπάει όλες… καρδιακά/εγκάρδια, ισλαμικά.

Νοιώθει ως (αυτόκλητος) προστάτης/αγαπητικός του Μουσουλμανικού κόσμου.

Κάποιοι θα τον θεωρήσουν ως γραφική περίπτωση. Πράγματι η θέα Προέδρου/Αρχηγού Κράτους ο οποίος περιφέρεται νυχθημερόν με ένα μικρόφωνο στο χέρι και μιλά ακατάπαυστα σε οργανωμένους χειροκροτητές, δεν έχει προηγούμενο.

Το γραφικότερο είναι πως, τελευταία, συνοδεύεται από τελάρα με ζαρζαβατικά που -αφειδώς- μοιράζει δωρεάν στους πιστούς. Δεν το αποκλείω -αύριο- οι εξέδρες των ομιλιών του να στήνονται αποκλειστικά από… τελάρα λαχανικών και φρούτων. Αντιαισθητική βέβαια παρουσία και τετάρτης διαλογής ηθοποιία.

Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Από κήρυκας ψευδολογιών, ψευτολεονταρισμών και επιδειξιομανίας, έγινε κήρυκας μίσους. Προσπαθεί να συνεγείρει τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων. Εμετικές, χολερικές πολεμοχαρείς οι συνεχείς ανιστόρητες αναφορές του.

Συνεχίζει, ταυτόχρονα, τις αμέτρητες παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και διαρκώς απειλεί, εκφοβίζει, εκβιάζει.

Δεν σέβεται τίποτα. Ούτε καν τις εθνικές Επετείους  ή -και – τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (με τον οποίον επιθυμεί -σφόδρα; -εξομάλυνση των “διαφορών” και σχέσεις καλής γειτονίας). 47 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και … “τιμητική συνοδεία τούρκικων αεροσκαφών ” κατά την επίσκεψη του Κυβερνήτη στο Αγαθονήσι (!).

Οι δικοί μας οφείλουν να σταματήσουν να δίνουν απαντήσεις και να κάνουν δηλώσεις.  Είναι καιρός να προχωρήσουν σε πράξεις! O άνθρωπος θυμίζει απασφαλισμένη χειροβομβίδα έτοιμη να εκραγεί. Εξοπλίζεται ωσαν αστακός. Ενώ ουδείς- γείτονας- τον απειλεί ή τον ενοχλεί (!).

Θέλει να γίνει ο χωροφύλακας της περιοχής και ο σύγχρονος … Ευρωπορθητής!

Παρεμβαίνει σε ξένες υποθέσεις αναιτιολόγητα.

Οι ημέτεροι και ξένοι ηγετίσκοι, μύωπες και συμφεροντολόγοι όντες, αδυνατούν να (αν) υψώσουν το θαμνώδες/νανώδες/πυγμαίο ανάστημά τους. Τον εξοπλίζουν (για οικονομικά οφέλη) ή τον αβαντάρουν (μεγάλη η τουρκική αγορά γάρ).

Τους είχα, προ καιρού, συστήσει να θυμηθούν την Βιέννη. Νόμισαν ότι αναφερόμουν στα αξιοθέατα της πόλης ή στην όπερα.

Ό (Γκρίζος εν προκειμένω) λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Δείχνει τα δόντια του. Τι έχουν να επιδείξουν οι ηθικά και διανοητικά νωδοί /ξεδοντιασμένοι πυγμαίοι της Δύσης;  Συζητήσεις ατέρμονες περί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης; Έχουν αντιληφθεί τι φίδι κρύβουν και χαιδολογάνε στον ρυπαρό κόρφο τους;

Ο Σουλτανίσκος θα αρκεστεί σε ακίνδυνα αλυχτίσματα για λίγο καιρό ακόμη. Όταν εξοπλιστεί κατάλληλα θα δαγκώσει. Κλασική συμπεριφορά θρασύδειλου.

ΥΓ Πρόταση: Τελειώστε τον, πριν προλάβει να σας (μας) τελειώσει!!!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ