Προστατεύουν τα γεράκια για να σωθούν από τις κουτσουλιές των περιστεριών


Έκκληση στους κατοίκους της πολιτείας της Μασαχουσέτης να συνεισφέρουν στην προστασία των πετριτών γερακιών κάνουν οι αρχές της πόλης. Ο σκοπός δεν είναι και τόσο ιερός, όπως θα σκεφτόταν κανείς, αλλά με τον τρόπο αυτό θέλουν να περιορίσουν τον πληθυσμό των περιστεριών, που λερώνουν τις πόλεις με τις… κουτσουλιές τους.

Μάλιστα, η Υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Ζωής και Αλιείας της πολιτείας, MassWildlife, κάλεσε τους πολίτες όταν συμπληρώσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις να κάνουν δωρεές στο κρατικό πρόγραμμα για την προστασία των ειδών υπό εξαφάνιση.

Ο λόγος είναι ότι οι πετρίτες θηρεύουν τα περιστέρια και θεωρούν ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των γερακιών τόσο θα μειώνεται αυτός των περιστεριών.

Γεράκι πετρίτης στο Λόουελ της Μασαχουσέτης

Τα κατά τα άλλα συμπαθή περιστέρια θεωρείται ότι βλάπτουν την πόλη διότι τα περιττώματά τους είναι πολύ τοξικά και διαβρώνουν τις επιφάνειες όπου πέφτουν: χαλάνε το χρώμα των αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με τις αρχές προκαλούν καταστροφές και στα υλικά κατασκευής των γεφυρών.

Η πολιτεία της Μασαχουσέτης είχε κάνει ξανά εκστρατεία για την αύξηση του πληθυσμού και την αναπαραγωγή των πετριτών, στη δεκαετία του 1950, όταν το αρπακτικό πτηνό σχεδόν εξαφανίστηκε από την περιοχή αυτή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ