Μαρία Βασιλάκη: H Χιώτισσα που “σκοράρει” ως προπονήτρια στην Κίνα (vid)


Εκ φύσεως αισιόδοξη, με διάθεση για δουλειά και πολλή αγάπη για το μπάσκετ, η Χιώτισσα Μαρία Βασιλάκη, αξιοποίησε την πρόταση- ευκαιρία που της δόθηκε πριν 2 χρόνια που εργαζόταν στην Σκωτία και συνεχίζει την καριέρα της στην προπονητική στη μακρινή Κίνα.

«Εργάζομαι σε μια νεοσύστατη ακαδημία μπάσκετ στην Κίνα, εδώ και 1,5 χρόνο. Το πρόγραμμα στο οποίο δουλεύουμε, ξεκίνησε πριν περίπου 2,5 χρόνια, με στόχο την προώθηση μπάσκετ σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αλλά και την οργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων. Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι,  φτιάξαμε παράλληλα ανδρική και γυναικεία ομάδα», εξηγεί η ίδια.

Ζει στο Χεφέι, μια πόλη τρεις ώρες από τη Σαγκάι, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια κατοίκους, τεράστια για τα δεδομένα της Ελλάδας,  μεσαία για τα δεδομένα της Κίνας.

Προσαρμόστηκε σχετικά εύκολο, με κύριο εμπόδιο τουλάχιστον στην αρχή τη γλώσσα. Για έναν άνθρωπο όμως που του αρέσουν οι προκλήσεις, όλη αυτή η εμπειρία ήταν απλά συναρπαστική. «Είναι κάτι διαφορετικό. Διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικός τρόπος ζωής, διαφορετικές συνήθειες, φιλικοί άνθρωποι που με βοήθησα να γνωρίσω την πόλη τους και τον πολιτισμό τους…Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται συχνά στη ζωή σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση τουρνουά στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και πιθανότατα στη Χίο. «Το πρότεινα και το παλεύω, προκειμένου τα παιδιά εκτός από την μπασκετική εμπειρία, να έχουν την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας, της ελληνικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής στην Ελλάδα», κατέληξε η ίδια, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου τα παιδιά από την Κίνα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν  για λίγες μέρες μέσα στον Ιούλιο στη Χίο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ