Συναγερμός. Η Αλβανία δημεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα

“Στο πόδι” η Ελληνική κυβέρνηση για προκλητική απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης.
Δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας.
Για πολύ αρνητική εξέλιξη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το Βουκουρέστι.

«Μπουρλότο» βάζει ο Έντι Ράμα, καθώς η Αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να δημεύσει την περιουσία των Ελλήνων στην Χειμάρρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύθηκε στην Αλβανία με ΦΕΚ, με την ελληνική κυβέρνηση όπως είναι φυσικό να είναι… στο πόδι.

Μάλιστα την συγκεκριμένη εξέλιξη σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται για την τετραμερή σύνοδο. «Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη». «Συνεπώς είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Τσίπρας είπε πως ελπίζει να διαψευστεί  «γιατί η βούληση όλων μας είναι το σύνολο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να κάνει βήματα στην κατεύθυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική να γίνει μια πραγματικότητα». Σημείωσε ότι όμως «βλέπουμε καθεμιά χώρα ξεχωριστά, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θετικά βήματα και πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ