Brexit: Απόβαση των οπαδών του… Frexit στο Λονδίνο.


Στο Λονδίνο έφτασαν οι υποστηρικτές του Frexit για να γιορτάσουν την ημέρα (29.3.2019) όπου το Brexit επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα…

Τα δύο πολιτικά κινήματα, που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Frexit), έδωσαν το παρόν στο Λονδίνο, για να γιορτάσουν την 29η Μαρτίου, την ημέρα όπου επρόκειτο να οριστικοποιηθεί η έξοδος της Βρετανίας από το μπλοκ (Brexit).

Ο πρόεδρος των Πατριωτών Φλοριάν Φιλιπό συμμετείχε στη βρετανική πρωτεύουσα σε μια πορεία, της οποίας ηγείτο ο υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα, την Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με το πρώην δεξί χέρι της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Nigel Farage (Reuters)Brexit – Frexit: together…

Πρόκειται για μια “march to leave, δηλαδή μια πορεία υπέρ της ελευθερίας, προκειμένου να γίνει σεβαστή η ψήφος των Βρετανών για το Brexit” αλλά και για να “βροντοφωνάξουμε αυτή τη βούληση για σεβασμό προς τη δημοκρατία κι αυτήν τη δίψα για κυριαρχία” σχολίασε ο Φιλιπό, σε ένα βίντεο που γύρισε στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, το κόμμα UPR (Λαϊκή Ρεπουμπλικανική Ένωση) του πρώην υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Ασελινό πραγματοποίησε πορεία στο Λονδίνο με τη συμμετοχή 700 ανθρώπων για να γιορτάσει την αρχική ημερομηνία του Brexit, όπως και την επέτειο 12 ετών από την ίδρυση του κόμματός του.

“Αυτό που είναι δύσκολο δεν είναι η έξοδος από την ΕΕ. (…) Το πρόβλημα συνίσταται σε εκείνους που ηττήθηκαν, να αποδεχθούν τη δημοκρατία και την καθολική ψήφο” σχολίασε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο Ασελινό.

Οι Πατριώτες πιστώνονται με ποσοστό 2% στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές του Μαΐου και το UPR με 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού ινστιτούτου καταγραφής της κοινής γνώμης Ifop, που δημοσιοποιήθηκαν χθες το βράδυ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ