Πώς ο σκύλος σου μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις έναν χρόνιο πόνο


Για τους πάσχοντες από χρόνιο πόνο, μπορεί να είναι καλό να αφήνουν το σκυλί τους να κοιμάται μαζί τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του University of Alberta. Αντίθετα με τις γενικές ιατρικές συμβουλές, το να επιτρέψει κάποιος στον σκύλο του να κοιμηθεί στο κρεβάτι, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με χρόνιο πόνο να αποκτήσουν έναν καλύτερο βραδινό ύπνο.
Συνήθως οι άνθρωποι που πονάνε, έχουν επίσης πολλά προβλήματα ύπνου, έτσι συνήθως όταν το συζητάνε με τον γιατρό τους, συνήθως τους λένε να το βγάλουν από την κρεβατοκάμαρα. Και όμως, σκύλος και χρόνιος πόνος έχουν σχέση. Για την ακρίβεια ο σκύλος μπορεί να σε βοηθήσει με τους χρόνιους πόνους που βιώνεις.

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το έτος για τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιο πόνο αποκάλυψε ότι όταν ο σκύλος σου σε χτυπάει με τις πατούσες του στα σημεία που πονάς, αυτό είναι πολύ θετικό.

Στους συμμετέχοντες άρεσε η φυσική επαφή με τους σκύλους τους, όπως το να αγκαλιάζονται πριν τον ύπνο. Επίσης, λάτρευαν και το πώς τους αποσπούσαν την προσοχή όταν ένιωθαν ανησυχία για το ότι ήταν μόνοι τους στο κρεβάτι. Οι συμμετέχοντες ένιωσαν πιο χαλαροί και πιο ασφαλείς, και δεν ήταν καθόλου ανήσυχοι καθώς προσπαθούσαν να κοιμηθούν.

Η προκύπτουσα αίσθηση ευεξίας βοηθά το μυαλό να ηρεμήσει και έτσι επιτρέπει στο άτομο να κοιμηθεί καλά.

Η αίσθηση χαλάρωσης και φροντίδας είναι συναισθήματα που απελευθερώνουν θετικές ορμόνες στο σώμα μας και που θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα.

Το να έχεις μαζί σου στο κρεβάτι το κατοικίδιο ζώο βοηθάει επίσης να αποτραπούν τα συναισθήματα της μοναξιάς που συχνά συμβαδίζουν με ένα χρόνια πρόβλημα υγείας.

Υπάρχουν πολλές απώλειες στους κοινωνικούς κύκλους των ατόμων με χρόνιο πόνο. Έτσι ένα κατοικίδιο παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή του ιδιοκτήτη.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα σκυλιά παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους μια καθημερινή ρουτίνα.

Αυτά τα δύο είναι το κλειδί για τον ύπνο. Σηκώνεσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα και είσαι ενεργός. Αν βγάλεις το κατοικίδιο ζώο από την εξίσωση, αυτό χάνεται. Η σύσταση ότι πρέπει να εκδιώξουμε τα κατοικίδια ζώα από την κρεβατοκάμαρα για να έχουμε έναν υγιή ύπνο δεν είναι αποδεδειγμένη και χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και οι ασθενείς τους πρέπει να έχουν βαθύτερες συζητήσεις σχετικά με τα κατοικίδια ζώα και την ώρα του ύπνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ