Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Αθήνα – 5.3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό με επίκεντρο το Γαλαξίδι


Αισθητός σεισμός στην Αθήνα σημειώθηκε στις 12.46μμ. Η διάρκεια του ήταν μεγάλη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο. Επίκεντρο 6 χλμ. Δυτικά – Νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.46 σε θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος περί τα 2 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική καθώς επίσης και τη Στερέα Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Γαλαξιδίου.

Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Στα γνωστά ρήγματα του Κορινθιακού κόλπου, σημειώθηκε ο σεισμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η ένταση της δόνησης υπολογίστηκε στα 5,3 Ρίχτερ και εντοπίζεται στον κόλπο των Αγίων Πάντων.

Έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην Αθήνα.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να πούμε αν ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος, λέγοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητη περιοχή που θέλει προσοχή.

Καμία αναφορά για ζημιές ή τραυματισμούς

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.46. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ζημιές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ