Αφγανιστάν: Ο αντιπρόεδρος γλιτώνει από απόπειρα δολοφονίας για 2η φορά.

Από νέα απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του σώθηκε ο αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ. Όμως, ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Οι δράστες που εκτέλεσαν την απόπειρα δολοφονίας είχαν στήσει ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αντιπρόεδρο από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ της επαρχίας Μπαλχ στην επαρχία Τζαουζτζάν, στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Μπασίρ Άχμαντ Ταγιέντζ, τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ντόστουμ, Junbish.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Ντόστουμ γνώριζε ότι κάποιοι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν, όμως αποφάσισε να μην αναβάλει το ταξίδι του.

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας

Πριν από οκτώ μήνες είχε βγει και πάλι σώος και αβλαβής από μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όταν επέστρεψε από την Τουρκία όπου είχε παραμείνει αυτοεξόριστος για σχεδόν έναν χρόνο, καθώς είχαν είχε κατηγορηθεί ότι βασάνισε έναν πολιτικό αντίπαλό του. Επισήμως, βρισκόταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Για την πρώτη επίθεση, την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ