Σεισμός στον Κορινθιακό: Ο Ευθύμιος Λέκκας για τη μετασεισμική δραστηριότητα μετά τα 5,3 Ρίχτερ


Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής (31/03), την περιοχή της Φωκίδας όπου έπληξε χθες ο ισχυρός σεισμός.

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, μετά το χθεσινό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Ο κ. Λέκκας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο από το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Χθες, λίγα λεπτά μετά τον σεισμό, ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με το αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, είχε τονίσει ότι αυτό «θα το δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες».

«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», είχε αναφέρει ακόμα, προσθέτοντας πως:

«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη περιοχή της Ελλάδας και στην Αττική και είχε μεγάλη διάρκεια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ