Άνοιξε ένα όστρακο ελπίζοντας να βρει Μαργαριτάρι. Αυτό που βρήκε όμως δεν το περίμενε με τίποτα (vid)


Η φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις και ομορφιές. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού του γεγονότος βρίσκεται στα βάθη του ωκεανού, με τη μορφή μαργαριταριού. Είτε είναι άγρια και φυσικά, είτε καλλιεργημένα, τα μαργαριτάρια είναι απίστευτα μεγαλοπρεπή.

Τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο που σχηματίζονται, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στην Γη. Παρ’όλο που βγαίνουν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, το ιδανικό είναι ένα στρογγυλό, γυαλιστερό και απαλό μαργαριτάρι. Οι πιθανότητες να βρεθεί ένα τέτοιο άγριο μαργαριτάρι είναι απίστευτα σπάνιες, γι’αυτό και είναι τόσο πολύτιμα.

Για τον ίδιο λόγο καλλιεργούνται ή φτιάχνονται από τον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο από φάρμες μαργαριταριών. Σε αυτές τις φάρμες, καλλιεργούνται στρείδια και άλλα όστρακα με μια ουσία που ενεργοποιεί την παραγωγή μαργαριταριών. Αρχικά ανοίγουν το όστρακο και τοποθετούν μέσα κάτι, σαν χάντρα, μαζί ένα ένα κομμάτι από το μανδύα ενός άλλου μαργαριταριού.

Χάρη στο κομμάτι του μανδύα, το όστρακο αρχίζει να εκκρίνει μια ουσία που παράγει μαργαριτάρι γύρω από τη χάντρα. Με τον καιρό, σχηματίζεται σιγά σιγά το καινούριο μαργαριτάρι και μεγαλώνει μέχρι που το μαζεύουν. Τότε ανοίγουν το όστρακο και βγάζουν το μαργαριτάρι – καμιά φορά δεν υπάρχει καν μαργαριτάρι, ενώ άλλες φορές υπάρχουν αρκετά μαργαριτάρια μέσα σε ένα όστρακο!

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο παρακάτω βίντεο. Μια γυναίκα κέρδισε το λαχείο όταν βρήκε ένα όστρακο και προσπάθησε να το ανοίξει. Όταν τελικά καταφέρνει να το ανοίξει, είδε τι κρυβόταν μέσα. Η γυναίκα ψάχνει και ανακαλύπτει γυαλιστερά, μικρά μαργαριτάρια! Εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε μικρούς σάκους της σάρκας του οστράκου όπου ήταν φυλαγμένα.

Μέχρι το τέλος του βίντεο έχει ανακαλύψει πάνω από 15 μαργαριτάρια! Αν δεν έχετε ξαναδεί όστρακο με μαργαριτάρι να ανοίγει, τότε πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο. Είναι πραγματικά απίστευτο πως ένα τόσο μικρό όστρακο μπορεί να περιέχει τόσα πολλά μικρά μαργαριτάρια!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ