Μητέρα νίκησε τον καρκίνο του μαστού τρεις φορές και δείχνει με περηφάνια τα σημάδια της μαστεκτομής της


Μια γενναία μητέρα των τριών παιδιών ποζάρει τόπλες για να δείξει τις ουλές της διπλής μαστεκτομής της, μετά την τριπλή νίκη της με τον καρκίνο του μαστού.

Η 49χρονη Gemma Cockrell ήθελε να δείξει στις άλλες γυναίκες την «πραγματική» πλευρά μιας επιζώσας από καρκίνο του μαστού.

Η κ. Cockrell, η οποία είναι επιχειρηματίας και ζει στο Kingston-upon-Thames του Λονδίνου, αποφάσισε να μην κάνει πλαστική στο στήθος της, παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών της.

“Οι φωτογραφίες μου δίνουν κουράγιο σε γυναίκες να αρνηθούν τις χειρουργικές επεμβάσεις και να μην αισθάνονται άσχημα με την εμφάνισή τους,” είπε η κ. Cockrell.

Η κ. Cockrell  διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού τον Απρίλιο του 2013 και παρά τις θεραπείες και τις χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της επίμονης ασθένειας, εκείνη συνέχισε να εργάζεται και να φροντίζει τα τρία της παιδιά και τον σύζυγό της James.

Αρχικά, έκανε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις μαστεκτομής για να αφαιρέσει τον καρκίνο, έπειτα από ένα μήνα ακτινοθεραπείας.

Στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα, ο καρκίνος της κας Cockrell επέστρεψε στο ίδιο στήθος και οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της.

Έπειτα έκανε ξανά μαστεκτομή τον Δεκέμβριο του 2015.

“Ήξερα ότι ήταν πολύ πιο σοβαρή αυτή η φορά και έτσι ο αντίκτυπος που είχε ο καρκίνος στη ζωή μου ήταν πολύ μεγαλύτερος. Μου πήρε λίγο χρόνο για να το ξεπεράσω, αλλά τα κατάφερα.”

“Αφαίρεσα όλο το στήθος μου. Αυτό με στεναχώρησε αν και ήξερα ότι έκανα ό,τι χρειαζόταν για να μην επιστρέψει ο καρκίνος ξανά.”

Έκτοτε, η κ. Cockrell δεν έχει καρκίνο και παρόλο που οι γιατροί της την παρότρυναν να κάνει πλαστική για να προσθέσει στήθος, εκείνη αρνήθηκε.

“Ξέρω ότι οι γιατροί μου με ενθάρρυναν να κάνω πλαστική για να νιώσω καλά, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν καθαρά δική μου επιλογή.”

“Νιώθω φυσιολογικά. Σπάνια το σκέφτομαι, εκτός από το αν είμαι σε μια κατάσταση όπου πρέπει να ντυθώ μαζί με άλλες γυναίκες, όπως στο γυμναστήριο.”

“Είμαι πολύ τυχερή που ο σύζυγός μου είναι πολύ χαρούμενος που είμαι ακόμα στη ζωή και δεν ενοχλείται με την εμφάνισή μου.”

Η κ. Cockrell φωτογραφήθηκε για να γιορτάσει το επίπεδο στήθος και τα σημάδια της και να ενθαρρύνει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες αποφάσεις ώστε να μην αισθάνονται πιεσμένες σε διαδικασίες που δεν τους ταιριάζουν.

“Αποφάσισα να κάνω την φωτογράφηση για να εμψυχώσω και να δώσω κουράγιο στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή να αγαπήσουν το σώμα τους όπως είναι.”

“Να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις για την υγεία και το σώμα σας.”

Το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυρία Cockrell ήταν να καθησυχάσει τα τρία παιδιά της ότι θα νικήσει τον καρκίνο.

“Αν και φοβόμουν, ανησυχούσα περισσότερο για τα παιδιά μου και για το πώς θα νιώσουν αν μου συνέβαινε κάτι.”

“Το να μιλήσω στα παιδιά μου, ήταν σίγουρα το χειρότερο πράγμα από όλα. Ο μικρότερος γιος μου ήταν πεπεισμένος ότι επρόκειτο να πεθάνω. Συνεχίζουμε να μιλάμε κάθε βράδυ για να βεβαιωθεί ότι θα είμαι καλά.”

“Είπα στα παιδιά μου ότι δεν μπορούσα να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι καλά γενικά, μόνο ότι είμαι καλά αυτή τη στιγμή.”

Μιλώντας για τις φωτογραφίες της, η κ. Cockrell είπε: “Δεν σκέφτηκα στην αρχή ότι θα αποτελέσω μία έμπνευση, θέλω απλώς οι άλλες γυναίκες να ξέρουν ότι η ζωή μπορεί να συνεχιστεί ακόμα κι αν δείχνεις διαφορετική.”


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ