Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη αλλάζει στάση – Πότε θα ομολογήσει

Επίθεση με βιτριόλι: Νέα κομμάτια του παζλ φωτίζονται ένα περίπου μήνα μετά την επίθεση που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας από την 35χρονη.

Όπως φαίνεται, η 35χρονη δράστις φαίνεται πως είναι έτοιμη να μιλήσει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ της σύλληψης και πλέον εμφανίζεται πιο συνεργάσιμη με τις Αρχές.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί το παραμικρό για την επίθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου φαίνεται έτοιμη να απολογηθεί για την πράξη της χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το πότε.

«Ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Της είπα ότι θεωρώ ότι πρέπει να δεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα της δικογραφίας, δεν μου το απέκλεισε», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της 35χρονης

Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία, ο ύπνος ενός ταξιτζή που προκάλεσε πανικό στην 35χρονη, μαζί με ένα email που φέρεται να έστειλε στον εργοδότη της, ήταν καθοριστικά για να λάμψει η αλήθεια και να οδηγήσουν τα βήματα των Αρχών.

Τρίτη 19 Μαΐου. Μια μέρα πριν την επίθεση. Η Ιωάννα αποφεύγει την επίθεση, επειδή ένα λεωφορείο και ένας εργάτης, έκοψαν το δρόμο στην 35χρονη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η κατηγορούμενη πηγαίνει στο ταξί. Ένα ταξί όμως που δεν ήταν αυτό που περίμενε αρχικά.

Όπως αποκαλύπτεται από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη το προηγούμενο βράδυ είχε συνεννοηθεί με έναν οδηγό ταξί, να την περιμένει στο ίδιο σημείο. Στόχος της ήταν αμέσως μετά την επίθεση, το αργότερο μέχρι τις 10:00 το πρωί, να την πάει στο Μετς και από εκεί με τα πόδια να πάει στο γραφείο της για να χτυπήσει κάρτα. Αυτό θα της εξασφάλισε το τέλειο άλλοθι. Ο ταξιτζής όμως κοιμήθηκε και η δράστης στις 09.15 εκείνο το πρωινό κατάλαβε ότι την είχε «κρεμάσει». Τηλεφώνησε στην εταιρεία ραδιοταξί για να ζητήσει εξηγήσεις και τότε πληροφορήθηκε ότι στο ραντεβού θα πάει μια γυναίκα οδηγός.

Η γυναίκα οδηγός έχει φτάσει στο σημείο, όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια τροπή που δεν περίμενε η δράστις. Ο στόχος της ξεφεύγει και συγχυσμένη προσπαθεί να χτίσει το επόμενο άλλοθι. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα.

Στέλνει email στον προϊστάμενό της ζητώντας άδεια για την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γκρεμίσει το άλλοθι που πάσχιζε να κατασκευάσει φτάνοντας νωρίς στο γραφείο της, αλλά να αφήσει στοιχεία στην έρευνα των Αρχών για να φτάσουν σε εκείνη. Η άδεια που πήρε τη μέρα της επίθεσης, στις 20 Μαΐου, ήταν καθοριστική στην έρευνα των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών δεν είχαν στο κάδρο των υπόπτων την 35χρονη ακόμη και 15 ημέρες μετά την επίθεση. Όταν εντόπισαν το ταξί το οποίο χρησιμοποίησε για τη διαφυγή της και ζήτησαν από τον ΟΤΕ όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε από τον θάλαμο της Ακαδημίας, υπήρχαν άλλα δύο από τον θάλαμο της λεωφόρου Συγγρού.

Αυτά αφορούσαν στην κλήση που έκανε για να διαμαρτυρηθεί για τον άφαντο οδηγό, που είχε κοιμηθεί κι έξι λεπτά νωρίτερα στο τηλέφωνο ενός υπηκόου Μπαγκλαντές, για να της βάψει το σπίτι. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον υπάλληλο που βοήθησε και εκείνος να καταρρεύσει το σατανικό ντόμινο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here