Τα αχλάδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του φρούτου με τη βελούδινη υφή της κρέμας. Ιδανικό για γιορτινά τραπέζια ή ιδιαίτερες περιστάσεις, αυτή η συνταγή υπόσχεται να καταπλήξει τους καλεσμένους σας.
Αχλάδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πλούσια καραμέλα – Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Μαγείρεμα: 10 λεπτά
- Σύνολο: 30 λεπτά
Υλικά
- 4 ώριμα αχλάδια
- 500 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο
- Καραμέλα για γαρνίρισμα
- Φύλλα δυόσμου για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία αχλαδιών:
- Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε ελαφρώς στον ατμό για 5-7 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
- Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα μαζί με τον λοβό βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε). Αφαιρέστε τον λοβό αφού ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα.
- Ρίξτε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέψτε το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Σύνθεση:
- Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια σε ένα πιάτο.
- Γεμίστε την κοιλότητα κάθε αχλαδιού με κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή κουτάλι.
- Γαρνίρετε με καραμέλα και φύλλα δυόσμου.
Tips
- Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλας στην κρέμα.
- Αν θέλετε πιο μαλακά αχλάδια, μπορείτε να τα βράσετε σε σιρόπι με λίγο κρασί, ζάχαρη και μπαχαρικά.
- Σερβίρετε το γλυκό κρύο για καλύτερη απόλαυση.

