Βελτιώνει η ζάχαρη τη διάθεση;


Η ζάχαρη δεν βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο κουρασμένους μετά την κατανάλωση και με λιγότερη εγρήγορση. Αυτό αναφέρει νέα έρευνα των University of Warwick, Humboldt University of Berlin και Lancaster University.

Οι ερευνητές θέλησαν να ερευνήσουν το μύθο της ζωντάνιας μετά την κατανάλωση ζάχαρης. Μπορεί να βελτιώσει η ζάχαρη τη διάθεση; Χρησιμοποίησαν στοιχεία από 31 έρευνες σε 1.300 ανθρώπους.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Μανταντζής, του Humboldt University of Berlin, η Dr Sandra Sünram-Lea του Lancaster University, και ο Dr Friederike Schlaghecken και η καθηγήτρια Elizabeth Maylor του University of Warwick, ερεύνησαν την επίδραση της ζάχαρης σε διάφορες πλευρές της διάθεσης, όπως θυμό, εγρήγορση, κατάθλιψη και κούραση.

Έλαβαν υπόψη επίσης πώς παράγοντες όπως η ποσότητα και το είδος της ζάχαρης θα μπορούσαν να επηρεάζουν τη διάθεση και το αν οι απαιτητικές πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες έκαναν διαφορά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ζάχαρης δεν έχει σχεδόν καθόλου επίδραση στη διάθεση, άσχετα από την ποσότητα ή αν οι άνθρωποι κάνουν απαιτητικές εργασίες μετά τη λήψη
Άνθρωποι που κατανάλωναν ζάχαρη αισθάνονταν μεγαλύτερη κούραση και λιγότερη εγρήγορση
Η ιδέα της ζωντάνιας από τη ζάχαρη είναι μύθος.
Η καθηγήτρια Elizabeth Maylor, του University of Warwick, σημείωσε:

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μανταντζής δήλωσε ότι η ιδέα πως η ζάχαρη μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση έχει ευρεία επίδραση στην κουλτούρα και οι άνθρωποι καταναλώνουν σακχαρούχα ροφήματα κατά της κούρασης ή για να έχουν περισσότερη εγρήγορση.

Τα ευρήματα δείχνουν σαφώς ότι τέτοιοι ισχυρισμοί δεν υποστηρίζονται και πιθανόν η ζάχαρη επιδεινώνει τη διάθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ