Τα 3 σημάδια πως δεν θέλει μόνο σ#ξ


“Όποτε μου μιλάει, καταλήγει στο σ#ξ”
“Κάνεις σ#ξ μαζί του μπας και μείνει και για σχέση μετά”
“Αν δεν κάνουμε σ#ξ δεν θα βγαίνουμε ούτε για έναν καφέ και εγώ θέλω να περνάμε χρόνο μαζί”

Το σ#ξ έχει γίνει επίκεντρο για πολλές γνωριμίες και συζητήσεις. Και αυτό δεν είναι κακό ή ανεπιθύμητο. Όμως, είναι πολλές οι γυναίκες που παραπονιούνται πως ένας άντρας θέλει μόνο σ#ξ τελικά, πληγώνονται γιατί στην αρχή σκέφτηκαν πως θέλει κάτι περισσότερο από εκείνες και τελικά κλείνονται απομονωμένες ή χάνουν την ελπίδα τους και γίνονται επιθετικές και ωμές.

Εκτός από το τι κάνουν οι άλλοι, τι θέλουν, τον τρόπο τους, ακόμη πιο ουσιαστικό είναι να δούμε τι κάνουμε εμείς, κατά πόσο όσα θέλουμε είναι σε συμφωνία με όσα κάνουμε και γενικότερα, να στρέψουμε την προσοχή μας σε εμάς.

Όσο δικαίωμα έχεις να είσαι διαθέσιμη για σ#ξουαλικές σχέσεις, αντίστοιχα μπορείς να θέσεις και όρια αναφορικά με την μορφή και την ποιότητα της σχέσης που επιθυμείς. Μία οποιαδήποτε κοντινή επαφή με έναν ερωτικό σύντροφο, χρειάζεται να μας προσφέρει όμορφες στιγμές και όχι άγχος, δράμα, πίκρα και απόγνωση. Αν αυτό που χρειάζεσαι σε αυτή την φάση της ζωής σου είναι μία σχέση με συντροφικότητα, σταθερότητα και εξέλιξη, αναζήτησε τα παρακάτω χαρακτηριστικά στο πρόσωπο ενδιαφέροντος σου:

-Ενδιαφέρον

Ως ένδειξη ενδιαφέροντος θεωρούμε τις ερωτήσεις και τις πληροφορίες που συλλέγει από όσα λέμε και όσα μας αφορούν, χωρίς πάντα να αφορούν το σ#ξ. Αν δεν δείχνει να τον απασχολεί το άγχος σου για την δουλειά ή η κακή σου διάθεση λόγω ενός καυγά, μάλλον δεν θα τον αφορούν ιδιαίτερα όσα αφορούν και εσένα. Ενδεχομένως, να προτιμά να γυριζει την συζήτηση σε θέματα σ#ξουαλικά, είναι και αυτό ένδειξη… Για αυτό, προτίμησε να έχεις έναν σύντροφο που ενδιαφέρεται για όσα ενδιαφέρεσαι και δεν παρακάμπτει όσα είναι για σένα σημαντικά, αντιθέτως τους δίνει προσοχή, χώρο και χρόνο και θέλει να μάθει όσα σε αφορούν.

-Διεκδίκηση

Αν κάποιος σε θέλει μέρος της καθημερινότητάς του, θα θέλει να σε ζήσει περισσότερο, θα μιλάει μαζί σου συχνά, θα σου δίνει πληροφορίες και αυτά θα τα διεκδικεί και από σένα. Ο χρόνος και οι πληροφορίες μας είναι πολύτιμες για κάποιον που θέλει να έρθει πραγματικά κοντά μας και για αυτό θα διεκδικήσει να έχει πρόσβαση σε αυτά. Το ενδιαφέρον του και η διαθεσιμότητά του είναι οι βασικές ποιότητες που θα χαρακτηρίσουν την διεκδίκησή του.

-Πρόοδος

Η εξέλιξη από συζήτηση σε συζήτηση και από συνάντηση σε συνάντηση, γίνεται άνετα και χωρίς άγχος, με μία ευκολία που σε κάνει να αισθάνεσαι ηρεμία. Δεν επικρατεί αγωνία και φόβος “Θα εξαφανιστεί;/ Θα πάρει ξανά τηλέφωνο;/ Γιατί δεν στέλνει μήνυμα;” καθώς θα μπορείς να καταλάβεις, να ρωτήσεις, να επικοινωνήσεις χωρίς γκρίζες ζώνες και ανασφάλεια. Υπάρχει μία σταθερότητα και μία ασφάλεια πως δεν θα εξαφανιστεί αλλά πως μπορείς να υπολογίζεις σε εκείνον και ξέρεις πότε θα τον δεις ξανά.

Ακόμη και μία επαφή που ξεκινά καθαρά σ#ξουαλικά μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση αρκεί πρώτον να το θέλετε και οι δύο και δεύτερον να το πείτε. Η ειλικρίνεια και η άμεση επικοινωνία είναι κλειδί για κάθε μορφή σχέσης, εφόσον θέλουμε να είναι ουσιαστική και ώριμη.

*Aπό την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Sex Therapy

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ