5 συνηθισμένα λάθη που δημιουργούν ακαταστασία στην κουζίνα


Μάθε ποια είναι και άλλαξε τις συνήθειές σου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στους πάγκους

Όσο περισσότερο γεμίζεις τους πάγκους με πράγματα τόσο λιγότερος χώρος μένει. Χωρίς να το θέλεις, δημιουργείται μία ακαταστασία στην κουζίνα με αποτέλεσμα να μη φαίνεται τακτοποιημένη. Άφησε πάνω στους πάγκους ένα – δύο αντικείμενα ή συσκευές που χρησιμοποιείς συχνά, όπως η καφετιέρα και η φρυγανιέρα και κράτησε τα πάντα κρυμμένα στα ντουλάπια.

Δεν έχεις αρκετά πράγματα στους πάγκους

Όλα είναι θέμα ισορροπίας. Αν δεν έχεις πού να αποθηκεύσεις τα πράγματα και τα έχεις διασκορπισμένα, τότε συσσωρεύονται και η κουζίνα δείχνει ακατάστατη.

Χρησιμοποιείς το ψυγείο σαν χώρο τέχνης

Μπορεί να βρίσκεις χαριτωμένες τις ζωγραφιές των παιδιών, τα σκιτσάκια των φίλων σου και ό,τι άλλο κολλάει στο ψυγείο, αλλά προτίμησε να αφιερώσεις ένα μικρό τμήμα στον τοίχο για όλα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει κάτι πιο κομψό από ένα καθαρό ψυγείο.

Αφήνεις τα πιάτα να στοιβάζονται

Τα πιάτα στο νεροχύτη ή τον στεγνωτήρα δημιουργούν μία αίσθηση ακαταστασίας. Η λύση; Θέσε ως προτεραιότητα να πλένεις τα πιάτα κάθε βράδυ. Έτσι, το πρωί θα έχεις μόνο να αδειάσεις το πλυντήριο ή να τα μαζέψεις από το στεγνωτήριο, όσο περιμένεις να γίνει ο καφές σου.

Δεν έχεις ένα συρτάρι για όλα τα μικροπράγματα

Η κουζίνα είναι το μέρος όπου μαζεύονται όλα τα άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Από λαστιχάκια μέχρι αποδείξεις από super market, όλα μπορούν να βρεθούν πεταμένα στους πάγκους. Ξεχώρισε ένα συρτάρι όπου θα μαζεύεις όλα αυτά τα μικροπράγματα. Μην ξεχνάς όμως να κάνεις τακτική εκκαθάριση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ