Το 2019 η πρώτη επίσημη παρουσίαση του στρατηγικού βομβαρδιστικού Hong-20


Το 2019 πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το νέο κινεζικό στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου Hong-20 σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος επρόκειτο να παρουσιαστεί στην έκθεση του Zuhai 2018 αλλά τελικά θα πετάξει κατά την διάρκεια των εορτασμών για τα 70 χρόνια της Κινεζικής Αεροπορίας το 2019.

Η ύπαρξη του κινεζικού στρατηγικού βομβαρδιστικού που έχει σχήμα ιπτάμενης πτέρυγας και ενσωματώνει τεχνολογία stealth επιβεβαιώθηκε από τον Πτέραρχο Ma Xiaotian το 2016. Η ανάπτυξη του αεροσκάφους ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ή στις αρχές του 2000 αν και οι Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη ξεκίνησε το 2008. Την επικείμενη επίδειξη του νέο βομβαρδιστικού ανακοίνωσε και η Κινεζική κρατική τηλεόραση το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα πετάξει για πρώτη φορά σύντομα.

Πάντως στις 7 Οκτωβρίου η Κινεζική Αεροπορία πραγματοποίησε μια εκδήλωση σε αεροπορική βάση στις ανατολικές περιοχές της χώρας όπου εδρεύουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Κίνας με θέμα την δημιουργία μιας νέας δύναμης στρατηγικών βομβαρδιστικών παρουσιάστηκε το περίγραμμα ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού που φαίνεται ότι ήταν το Hong-20 .

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ