Τέλος στα λαδωμένα μαλλιά με 2 απλά tips


Το λαδωμένα μαλλιά αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα γυναικών.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα είναι θέμα γονιδίων, ορμονών και πολλών ακόμα παραγόντων πράγμα που σημαίνει ότι –δυστυχώς- δεν περνά από το χέρι μας να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση πέρα από το να πούμε το «ναι» στο συχνό λούσιμο και στα ειδικά προϊόντα για μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα.

Ωστόσο, λύσεις για διευκολύνουμε λίγο τη ζωή μας υπάρχουν. Και πραγματικά αξίζει να τις μάθεις.

Πρόκειται για δύο απλά και αποτελεσματικά tips που αγάπησαν για τα καλά όσες ταλαιπωρούνται από τα ευαίσθητα μαλλιά τους που ζητούν λούσιμο σχεδόν καθημερινά προκειμένου να δείχνουν καθαρά και φρέσκα.

Τι μπορείς να κάνεις τελικά για να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο –που είναι σκέτη ταλαιπωρία και τα μαλλιά σου- χωρίς να αναγκαστείς να κυκλοφορήσεις εντελώς απεριποίητη;

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Κανόνας Νο1: «Όχι» στο ζεστό νερό
Το ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει την παραγωγή ελαίων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα! Πρόκειται για κάτι που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν, επιμένοντας να λούζονται με ζεστό, ακόμα και με καυτό νερό. Μέγα λάθος κορίτσια.

Το ιδανικό είναι να επιλέγουμε νερό σε χλιαρή θερμοκρασία, με τον κανόνα «όσο πιο κρύο, τόσο πιο καλά», να ισχύει και με το παραπάνω.

Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως οι υψηλές θερμοκρασίες νερού μόνο καλό δεν κάνουν στην τρίχα σου.

Best tip: «Ναι» στο ταλκ
Μην περιμένεις να λαδώσουν τα μαλλιά σου για να επιστρατεύσεις τις «μαγικές» δυνάμεις της αγαπημένης σου πούδρας.

Το ταλκ αποδεικνύεται δυνατός σύμμαχός μας, αφού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και σε λουσμένα μαλλιά προκειμένου να τα διατηρήσουμε φρέσκα για περισσότερες ημέρες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια μικρή ποσότητα στις παλάμες των χεριών σου και με κυκλικές κινήσεις να τρίψεις ελαφρά τις τρίχες των μαλλιών σου στις ρίζες τους. Με τον τρόπο αυτά αναστέλλεις την παραγωγή των ελαίων και διατηρείς να μαλλιά σου αέρινα και φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και στην περίπτωση ελαφρά λαδωμένων μαλλιών!

Να λοιπόν που για όλα υπάρχουν λύσεις…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ