Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνεις φίλος με κάποιον


Ενώ ακούγεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, τελικά σίγουρα δεν είναι. Όχι, το να κάνεις φίλους θέλει προσπάθεια. Θέλει κόπο. Θέλει μεράκι. Θέλει παραχωρήσεις. Άλλωστε σκέψου: Τελικά, πόσους κολλητούς έκανες μετά τα 18;

Με όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα και -κυρίως- με τον πόσο χρόνο χρειάζεται κανείς για να γίνει πραγματικά φίλος με κάποιον άλλο καταπιάνεται μία έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κάνσας, Jeffrey Hall.

Φαίνεται λοιπόν πώς 50 ώρες αρκούν για να κάνεις κάποιον φίλο. Απλό, όχι κολλητό. Το επόμενο στάδιο έρχεται στις 90 ώρες, εκεί που αρχίζει το πραγματικό δέσιμο με τον άλλο. Και το bonding ολοκληρώνεται στις 200 ώρες -εκεί, δηλαδή, που μπορείς να αποκαλείς πια τον άλλο κολλητό.

Αυτό που έκανε ο καθηγητής Hall ήταν να παρακολουθήσει τις συνήθειες των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιό του. Μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός πώς συνάντησε φοιτητές που συνήθιζαν να περνούν περισσότερο από το 1/3 της ημέρας μαζί με τους κολλητούς τους

«Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε μια φιλία, μη διστάζετε. Αν δουλεύετε μαζί προτείνετε να βγείτε για ποτό ή για φαγητό. Αυτά είναι σημάδια που δείχνουν στους άλλους ότι ενδιαφέρεστε να κάνετε παρέα -αν όχι να γίνετε και φίλοι» σημειώνει σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς για να ξεκινήσει μια φιλική σχέση.

Όσο για το πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας; Ο καθηγητής Hall γίνεται κάπως μακάβριος αλλά πολύ πειστικός: «Το πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι, μας το επιβεβαιώνουν πολλές φορές άνθρωποι που βρίσκονται στο νεκροκρέβατό τους».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ