Κίνδυνοι από την κακή στάση σώματος


Η καλή στάση του σώματος είναι σημαντική για ένα υγιές νου και σώμα. Ο τρόπος που κάθεσαι, στέκεσαι και περπατάς μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ψηλός, λεπτός και σίγουρος. Τα προβλήματα της στάσης μπορεί να έχουν διαρκείς παρενέργειες στο σώμα και την υγεία σας. Εδώ είναι οι συνέπειες της κακής στάσης για την υγεία σας.

Ποια σημάδια δείχνουν ότι η κακή στάση έχει επηρεάσει το σώμα μου;
Η “κοιλιά μπύρας” υποδηλώνει ότι ο κορμός και η μέση σας είναι αδύναμοι. Για να μειώσετε την προεξέχουσα κοιλιά, πρέπει να ασκείστε καθημερινά (ειδικά κάνοντας κοιλιακές ασκήσεις). Οι ασκήσεις όπως η σανίδα, το σκοινάκι και οι ραχιαίοι είναι αρκετά αποτελεσματικές.

Κύφωση
Όταν εργάζεστε στον υπολογιστή και σχεδόν ακουμπάτε το πληκτρολόγιό σας, αυτό αποκαλύπτει ότι οι δικέφαλοι μηριαίοι είναι σφιγμένοι. Οι δικέφαλοι μηριαίοι σας συνδέονται με την λεκάνη σας, έτσι εάν είναι σφιγμένοι, μπορεί να τραβήξουν την λεκάνη σας προς τα εμπρός. Η διάταση των δικέφαλων μηριαίων καθημερινά μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση τους και στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Τα πέλματα κλίνουν προς τα έξω
Στέκεστε ευθεία, αλλά παρατηρείτε ότι ένα από τα πέλματα σας τείνει να στρέφεται προς τα έξω. Αυτό αποκαλύπτει ότι το ισχίο σας είναι σφιγμένο ή είστε εκτός ευθυγράμμισης. Πρέπει να ενισχύσετε τους εξωτερικούς μυς του μηρού.

Κεφάλι που γέρνει προς τα εμπρός
Εάν το κεφάλι σας γέρνει λίγο προς τα εμπρός σε σχέαη με ό, τι θα έπρεπε, θα μπορούσε να οφείλεται στους σφιγμένους, αδύναμους μυς του λαιμού. Οι ανθυγιεινές συνήθειες ύπνου ή η κακή στάση του σώματος είναι οι κύριοι λόγοι για τους αδύναμους μύες του αυχένα.

Τι μπορεί να προκαλέσει η κακή στάση σώματος;

Κακή διατροφή
Ναι, μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο, αλλά η κακή σας στάση μπορεί να οδηγήσει σε κακή πέψη. Μπορεί να αποδυναμώσει την υγεία του εντέρου σας. Μια κακή στάση επηρεάζει τα διάφορα όργανα που απαιτούνται για την πέψη γεγονός που οδηγεί σε κακή υγεία του εντέρου. Είναι επίσης πολύ πιθανό να εμφανίσετε δυσκοιλιότητα λόγω κακής στάσης του σώματος.

Πόνο στα πέλματα
Η κακή στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει και τα πόδια σας. Η ακατάλληλη ευθυγράμμιση των διαφόρων οργάνων οδηγεί σε πόνο στην αίσθηση που μπορεί να σας δυσκολέψει να ολοκληρώσετε καθημερινά τα καθήκοντά σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βελτιώσετε τη στάση σας για να διατηρήσετε κάθε μέρος του σώματός σας δυνατό και όμορφο

Πονοκέφαλο
Η πίεση και το στρες στον χώρο εργασίας και το άγχος δεν είναι ο μόνος λόγος πίσω από αυτούς τους πονοκεφάλους. Μια κακή στάση φορτίζει με άγχος το λαιμό και το κεφάλι σας και οδηγεί σε πονοκεφάλους. Οι πονοκέφαλοι μπορούν να μειώσουν την ικανότητά σας να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία. Διορθώστε αμέσως την στάση σας για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους.

Δυσκολία στον ύπνο
Η κακή στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει και τον ύπνο σας. Μια κακώς ευθυγραμμισμένη στάση σώματος, φορτίζει επίσης με στρες διάφορους μυς. Δεν σας επιτρέπει να κοιμάστε σωστά. Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε σωστά. Δεν χρειάζεται να βελτιώσετε την στάση σας όταν κοιμάστε, θα πρέπει επίσης να βελτιώσετε τη στάση στον ύπνο σας για να κοιμάστε σωστά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ