Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί από τις 27 Ιανουαρίου


Πολλοί περιορισμοί για την COVID θα καταργηθούν στην Αγγλία επειδή κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει πλέον κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Από τις 27 Ιανουαρίου, το πάσο για την COVID-19 δεν θα χρειάζεται πλέον για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας και η χρήση μάσκας προσώπου στα δημόσια σχολεία δεν θα απαιτείται πλέον. Μετά από τις 27 Ιανουαρίου, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές ούτε σε δημόσιους χώρους στην Αγγλία, όπως ανέφερε το Associated Press. Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση δεν θα συμβουλεύει πλέον τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Ποια είναι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα νοσοκομεία στη βόρεια Αγγλία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών κρουσμάτων COVID-19, αλλά ο Τζόνσον είπε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας αλλού στην Αγγλία σταθεροποιούνταν ή μειώνονταν. Τα μολυσμένα άτομα στην Αγγλία θα πρέπει ακόμα να απομονωθούν για πέντε ημέρες, αλλά αυτό το μέτρο θα μπορούσε επίσης να λήξει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Johnson. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο για να επιβραδυνθεί η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και να κερδίσουν χρόνο στον πληθυσμό για να λάβει την ενισχυτική του δόση.

“Καθώς η COVID γίνεται ενδημική, θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τις νομικές απαιτήσεις με συμβουλές και καθοδήγηση, παροτρύνοντας τα άτομα με τον ιό να είναι προσεκτικά και προσεκτικά με τους άλλους”, είπε. Ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν προσεκτικοί τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα. Η Σκωτία και η Ουαλία θεσπίζουν τους δικούς τους κανόνες δημόσιας υγείας και έχουν ανακοινώσει παρόμοια χαλάρωση των περιορισμών. Τέλος, υπενθυμίζεται πως με περισσότερους από 153.000 επιβεβαιωμένους θανάτους από COVID-19, η Βρετανία έχει τον δεύτερο χειρότερο αριθμό θανάτων από πανδημία στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ