Τρομερή επιτυχία για την Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECS 2018


Κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ” European Cybersecurity Challenge” που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Η ελληνική εκπροσώπηση κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες και πιο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η χώρα μας κατέχει σημαντικό ρόλο σε έναν πολύ σημαντικό και ολοένα δραστήριο τομέα της παγκόσμιας καινοτομίας και προφανώς την διεθνούς ασφάλειας.

Δείτε την σχετική ανάρτηση στο Twitter:

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική αποστολή, υποστηρίζεται και φέτος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, τους προπονητές και τον αρχηγό.

Η φετινή ομάδα, αποτελείται από δέκα νέα παιδιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές
ασφαλείας, αλλά ακόμη και μαθητές, που ασχολούνται με το hacking .

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ