Στον αέρα οι διαδικασίες πώλησης του Γουέμπλεϊ. Αποσύρθηκε η πρόταση αγοράς


Στον αέρα οι διαδικασίες πώλησης του γηπέδου Wembley στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο Σύνδεσμος Ποδοσφαίρου (Football Association) πληροφορήθηκε την απόσυρση της προσφορά του Σαχίντ Καν.

Η FA ήταν έτοιμη να πουλήσει το γήπεδο στο δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Fulham , έχοντας συνάψει συμφωνία ύψους περί τα 600εκ.λίρες.

Η εν λόγω συμφωνία ήταν ανοικτή για περισσότερο από 12 μήνες, από τότε δηλαδή που ο Χαν συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της FA, Μάρτιν Γκλέν, κατά την διάρκεια του Super Bowl τον περασμένο Φεβρουάριο, και παρουσιάστηκε επίσημα στο συμβούλιο της FA τον Απρίλιο.

“Ήταν μια πολύ αξιόπιστη προσφορά και δόθηκε πολύ σοβαρή προσοχή “, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μάρτιν Γκλέν.

“Ο Shahid Khan μας ενημέρωσε ωστόσο σήμερα ότι θα αποσύρει την προσφορά του για να αγοράσει το γήπεδο και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του.

“Ο κ. Khan πίστευε ότι η προσφορά του για να αγοράσει το Γουέμπλεϊ Στάδιο θα αποδεσμεύσει κεφάλαια για να βοηθήσει στη βελτίωση των δημόσιων εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου στην Αγγλία και θα αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Σε πρόσφατη συνάντηση μας με τον κ. Khan, μας εξέφρασε ότι, χωρίς ισχυρή υποστήριξη από τους θεσμούς του παιχνιδιού, η προσφορά του θεωρείται πιο διχαστική από ό,’τι αναμενόταν και αποφάσισε να αποσύρει την πρότασή του.

“Το Γουέμπλεϊ είναι ένας εμβληματικός χώρος που είναι θαυμάζεται παγκοσμίως κόσμο και θα συνεχίσει να «ακτινοβολεί» κάτω από την ιδιοκτησία και τις επιλογές της FA”.
Πηγή:The Guardian

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ