Πώς δεν θα σιδερώνω;


Διάλεξε προσεκτικά υφάσματα. Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι, μπορεί να έχουν καλύτερη αίσθηση στο δέρμα, έχουν όμως και την τάση να τσαλακώνουν –ειδικά το λινό φημίζεται για τις ζάρες του. Προτίμησε συνθετικά υφάσματα, ή μείξεις (blends) που δεν χρειάζονται σιδέρωμα.

Δώσε βάση στην αποθήκευση. Πολλά ρούχα τσαλακώνουν επειδή στριμώχνονται μαζί με άλλα σε συρτάρια έτοιμα να σκάσουν, ή σε πρόχειρες στοίβες στον πάτο της ντουλάπας. Ιδανικά, αν έχεις πολύ χώρο διαθέσιμο, κρέμασε όλα σου τα ρούχα σε κρεμάστρες, και άφησε «αέρα» μεταξύ τους. Δεν θα χρειαστεί να σιδερώσεις ποτέ ξανά τίποτα –θα κάνει το βάρος του υφάσματος όλη τη δουλειά για σένα.

Μην παραγεμίζεις το πλυντήριο ρούχων. Αυτή είναι άλλη μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που τα ρούχα βγαίνουν τσαλακωμένα και δεν σώζονται παρά μόνο με σίδερο. Επίσης, προτίμησε να πλένεις τα βαριά υφάσματα (τζιν, φούτερ, ζακέτες κλπ) ξεχωριστά από τα πουκάμισα, μπλουζάκια και γενικώς ελαφρά ρούχα, που τσαλακώνουν επειδή «χτυπιούνται» μέσα στον κάδο από τα πρώτα.

Προσοχή στο άπλωμα. Γιατί εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό: Όσο καλύτερα απλώσεις ένα ρούχο, τόσο πιθανότερο είναι να μη χρειάζεται σιδέρωμα όταν το μαζέψεις. Το t-shirt, ας πούμε, δεν θα το απλώσεις τοποθετώντας το πάνω στο σχοινί μισό πάνω-μισό κάτω, αλλά σαν να το φορούσε άνθρωπος, γυρνώντας μόνο το πάνω μέρος (το Τ) προς τα πίσω, τεντώνοντας καλά και βάζοντας τα μανταλάκια στις μασχάλες –οπουδήποτε αλλού κάνουν σημάδια που φαίνονται.

Άλλαξε στιλ. Ας είμαστε ειλικρινείς: Το μόνο πράγμα στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα που δεν γίνεται να μη σιδερωθεί είναι τα πουκάμισα. Μη φοράς πουκάμισα. Λύθηκε το πρόβλημα.

Αν έχεις στεγνωτήριο, βάλε μέσα ένα μπαλάκι του τένις. Θα απορροφήσει τον στατικό ηλεκτρισμό, μειώνοντας το τσαλάκωμα που δημιουργείται στα ρούχα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ