Ο Άρειος Πάγος κρίνει την ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη


Αύριο, Πέμπτη 7 Απριλίου κρίνεται αν θα ανανεωθεί για μία ακόμα διετία η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη ή αν θα αλλάξει χέρια η κρίσιμη αυτή υπηρεσία που χειρίζεται σοβαρότατες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Την απόφαση θα λάβει το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της καθώς θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες για την ίδια θέση ακούγονται επίσης τα ονόματα των συναδέλφων της , εισαγγελέων κ. Στάθη Βεργώνη, ο οποίος είναι Β. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του κ. Χαράλαμπου Τζώνη.

Η ολοκλήρωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη συμπίπτει χρονικά με ένα κομβικό σημείο για την έρευνα στην υπόθεση της «Novartis«, καθώς όπως είναι γνωστό άμεσα αναμένεται η ποινική αποτίμηση του δεύτερου «πακέτου» των εκκρεμών δικογραφιών για πέντε πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Παράλληλα, ήδη από την προσεχή Παρασκευή το πρωί ξεκινά ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ