Ιπτάμενος δίσκος πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου, το 1959…


Στις 6 Μαρτίου του 1959, το Υπουργείο Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ένας φωτεινός κίτρινος ιπτάμενος δίσκος, ο οποίος είχε γίνει ευδιάκριτα ορατός από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες να ίπταται, κατά τις απογευματινές ώρες, πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου λίγες μόλις ημέρες πριν, κατεγράφη επισήμως ως Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον τέσσερα άτομα που θεωρούνταν απολύτως αξιόπιστα, δήλωσαν ότι είδαν τη μυστηριώδη πτητική μηχανή να πετάει για περίπου 20 λεπτά και σε ύψος μόλις 60 μέτρων από το έδαφος και στη συνέχεια, ανέκτησε πολύ γρήγορα ύψος και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα.

Υπάλληλος του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου παρατηρούσε εξαιρετικά ανήσυχος την πτητική μηχανή με τις διόπτρες του για αρκετά λεπτά. Το παράδοξο, όμως, ήταν ότι το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο δεν εμφανίστηκε καθόλου στην οθόνη του ραντάρ.

Μα, αργότερα την ίδια μέρα, μετά τη γενικευμένη ανησυχία και το αίσθημα πανικού που είχε ξεσπάσει στη βρετανική πρωτεύουσα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αεροπορίας έσπευσε να δηλώσει πως είχαν κάνει λάθος και πως δεν επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν ξεγελαστεί και αυτό που τελικά είδαν, ήταν ο φωτισμένος θάλαμος ενός επιβατηγού αεροσκάφους.

Παρ’ όλα αυτά, οι φήμες για την θέαση ιπτάμενου δίσκου πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου συνεχίζονταν να διαδίδονται, μιας και οι έμπειροι εργαζόμενοι του Πύργου Ελέγχου επέμεναν πως αυτό που είδαν, δεν ήταν σίγουρα ένα τυπικό αεροπλάνο. Ήταν μια παράξενη πτητική μηχανή, την οποία δεν είχαν ούτε καν φανταστεί.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», στις 07/03/1959…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ