Παπούα Νέα Γουινέα: Θύματα επιτήδειων εκατοντάδες άνδρες – Τους βάζουν να κάνουν ενέσεις επιμήκυνσης

Η κατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα με τις αποτυχημένες προσπάθειες ανδρών να επιμηκύνουν το πέος τους με ενέσεις έχει… ξεφύγει και οι γιατροί μιλούν πλέον για εθνικό πρόβλημα!

Η είδηση, στην πρώτη ανάγνωσή της, μπορεί να προκαλεί ακόμα και γέλια αλλά φαίνεται πως τα πράγματα μόνο γι’ αυτό δεν είναι! Οι γιατροί προειδοποιούν για τους κινδύνους της νέας τάσης που σαρώνει στην Παπούα Νέα Γουινέα. Μια τάση που θέλει τους άνδρες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τα… προσόντα τους, να κάνουν στο πέος τους ενέσεις με λάδι καρύδας, baby oil ή σιλικόνη, σε μια προσπάθεια επιμήκυνσής του.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Αλλά όσο δεν αντιμετωπίζεται, τόσο πιο σοβαρό γίνεται. Όπως γράφει ο Guardian, γιατρός στο γενικό νοσοκομείο Port Moresby δήλωσε ότι κατά την τελευταία διετία η κλινική έχει δεχτεί τουλάχιστον 500 άνδρες με παραμόρφωση ή δυσλειτουργία πέους εξαιτίας αυτών των ενέσιμων ουσιών.

«Την τελευταία διετία βλέπω πέντε νέες περιπτώσεις κάθε εβδομάδα και αυτές είναι μόνο όσες εμφανίζονται για θεραπεία. Δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς βρίσκονται εκεί έξω. Σήμερα είδα επτά«, λέει ο Ακούλε Ντάνλοπ, χειρουργός στο νοσοκομείο.

«Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν αφύσικες μάζες, όγκους που σχηματίζονται πάνω από το πέος και κάποιες φορές και στο όσχεο. Κάποιες από αυτές έχουν έλκη που κάποια στιγμή ανοίγουν. Ορισμένοι άνδρες έχουν δυσκολία στην ούρηση…«, εξηγεί ο Ντάνλοπ, ο οποίος έχει χειρουργήσει περίπου 90 τέτοιες περιπτώσεις.

Πρόκειται για άνδρες από όλες τις κοινωνικές ομάδες, κυρίως από 18 ως 40 ετών, παρότι έχει αντιμετωπίσει και περιπτώσεις εφήβων, ακόμη και 16 ετών ή ανδρών άνω των 55.

Ο Γκλεν Μπόλα, καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας, μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο PNG, εξηγεί ότι οι άνδρες αυτοί «εξαπατώνται» από κάποιους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειές τους.

Ο Μόλα λέει μάλιστα ότι συχνά τις ενέσεις κάνουν στους ενδιαφερόμενους εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας χωρίς όμως άδεια άσκησης του επαγγέλματος, καθαρά για οικονομικούς λόγους. «Είναι κάτι σαν μόδα», υπογραμμίζει.

Για τον Ντάνλοπ, πάντως, τον μοναδικό χειρουργό που μπορεί να αντιμετωπίσει χειρουργικά αυτές τις περιπτώσεις στο Πορτ Μόρσμπαϊ, η κατάσταση είναι απελπιστική. «Υπάρχουν καρκίνοι, υπάρχουν άλλες παθήσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τέτοιες περιπτώσεις όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και έπειτα αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους«.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ