Ρωσία: Δεν φαντάζεστε τι ενοχλεί περισσότερο τους εργαζόμενους.


Όταν ξεκινούν οι Ρώσοι την δουλειά τους, έχουν την καλύτερη διάθεση. Υπάρχει όμως κάτι που είναι ικανό να τους την χαλάσει!

Η πλειονότητα των Ρώσων εργαζομένων αρχίζει την κάθε εργάσιμη μέρα με ήρεμη διάθεση για δουλειά , την οποία όμως μπορεί να χαλάσει η άδικη κριτική που μπορεί να δεχθούν από τους συναδέλφους τους ή τους διευθυντές τους, ο πρόσθετος φόρτος εργασίας και τα προσωπικά λάθη που κάνουν οι ίδιοι. Αυτή την εικόνα κατέγραψε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η υπηρεσία rabota.ru που ασχολείται με την εξεύρεση εργασίας στην Ρωσία.Τα αποτελέσματα της έρευνας στην Ρωσία

Το 55% των Ρώσων, αναφέρει η δημοσκόπηση, πηγαίνουν στην εργασία τους με ήρεμη διάθεση και με την πρόθεση να δουλέψουν. Το 24% ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του με καλή διάθεση και μόνο 8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νοιώθουν μεγάλο εκνευρισμό στην αρχή της εργάσιμης ημέρας τους και δεν πηγαίνουν με όρεξη στην δουλειά.

Η άδικη κριτική που μπορεί να δεχθούν εκ μέρους των συναδέλφων τους ή εκ μέρους των διευθυντών τους, είναι ο παράγοντας που χαλάει την διάθεση στο 44% των Ρώσων εργαζομένων. Ο αιφνίδιος πρόσθετος φόρτος εργασίας είναι ο δεύτερος κατά σειρά παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την διάθεση του 27% των εργαζομένων. Περίπου 26% θεωρούν ότι χαλάει η διάθεση τους εξαιτίας των δικών τους λαθών και παραλείψεων.

Το 25% ενοχλείται από το χαμηλό επίπεδο παιδείας και αγωγής συναδέλφων τους

Πέμπτος κατά σειρά παράγοντας που επηρεάζει την διάθεση του 22% των εργαζομένων, είναι η γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον χώρο εργασίας. Το 18% επίσης ενοχλείται όταν χρειασθεί να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στον χώρο εργασίας του.

Στους ενοχλητικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά την διάθεση των εργαζομένων, συμπεριλαμβάνονται οι διάφορες συσκέψεις από τις οποίες ενοχλείται το 3% των εργαζομένων, αλλά και η εξωτερική εμφάνιση και τα αρώματα που φορούν οι συνάδελφοι τους, από τα οποίους ενοχλείται το 2%.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.600 απασχολουμένων ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι έχουν την παρούσα στιγμή μόνιμη απασχόληση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ