NBA: Έγραψε ιστορία ο Πόποβιτς. Ρεκόρ από Κάρι – video


Η πρώτη αγωνιστική των φετινών πλέι οφ του NBA ήταν… ιστορική για τον Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς και τον Στεφ Κάρι των Γουόριορς.

Σαν Αντόνιο Σπερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 1-0 στις σειρές τους, για τα πλέι οφ του NBA, με τους πρώτους να κάνουν –μάλιστα- το break. Στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είχαμε δύο ιστορικά επιτεύγματα από δύο μέλη τους. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ!

«Break» με το… καλημέρα για τρεις! Άνετα οι Γουόριορς – video

Ο 70χρονος προπονητής του Σαν Αντόνιο έφτασε τις 1.413 νίκες στην καριέρα του, έχοντας 1.245 στην κανονική περίοδο και 168 στα πλέι οφ, ξεπερνώντας τον Λένι Γουίλκενς (1332 στην κανονική περίοδο και 80 στα πλέι οφ).

Στις 22 σεζόν που βρίσκεται στον πάγκο των Σπερς, ο Πόποβιτς έχει μόνος του περισσότερες νίκες από έξι ομάδες του ΝΒΑ ( Γκρίζλις, Μάτζικ, Πέλικανς, Τίμπεργουλβς, Ράπτορς και Χόρνετς).

Την ίδια στιγμή, ο Στεφ Κάρι πέτυχε άλλα 8 εύστοχα τρίποντα (όσα χρειαζόταν) στη νίκη των Γουόριορς επί των Κλίπερς και ανέβηκε στην 1η θέση στην ιστορία του ΝΒΑ στα πλέι οφ, ξεπερνώντας τον Ρέι Άλεν.

Να σημειωθεί ότι ο Άλεν χρειάστηκε 171 αγώνες για να ευστοχήσει σε 385 τρίποντα, ενώ ο Κάρι έχει 386 τρίποντα σε 91 αγώνες!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ