Φινλανδία: Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε την νίκη τους στις εκλογές


Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε κήρυξε τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, αν και με μικρή διαφορά, αφού εξασφάλισε το 17,8% των ψήφων, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων.

Το εθνικιστικό κόμμα των Φινλανδών βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,6%, μετά την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων. «Για πρώτη φορά από το 1999 είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στη Φινλανδία… Το SPD εκλέγει πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο Ρίνε.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και οι Αληθινοί Φινλανδοί (ακροδεξιά) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Φινλανδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την καταμέτρηση του σχεδόν 95% των ψηφοδελτίων.

«Δεν ανέμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, κανείς δεν το περίμενε αυτό» ήταν η αντίδραση του Γιούσι Χάλα-άχο, του επικεφαλής των Αληθινών Φινλανδών, ενώπιον υποστηρικτών του στο Ελσίνκι.

Το κόμμα του Κέντρου χάνει 18 έδρες. Ο Σίπιλα παραδέχθηκε σύντομα την ήττα του. «Είμαστε οι μεγαλύτεροι χαμένοι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης» δήλωσε νωρίτερα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ