Ο Ολυμπιακός για την τραγωδία του Χίλσμπορο: “You’ll Never Walk Alone”

Το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπλήρωση 30 ετών από την τραγωδία του Χίλσμπορο. Ήταν μια ημέρα σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου 1989, όταν 96 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ ακόμη 766 άτομα, τραυματίστηκαν.

Πέρασαν 30 χρόνια από την ποδοσφαιρική τραγωδία που σόκαρε τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος την Αγγλία! Ήταν τότε που 96 φίλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στον ημιτελικό της ομάδας τους με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για το F.A. Cup, το στάδιο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ.

Οι υπεράριθμοι φίλοι των “ρεντς” που στοιβάχτηκαν στην εξέδρα Leppings Lane, η εσφαλμένη κατανομή τους στο πέταλο -με σοβαρή ευθύνη της αστυνομίας και των ανθρώπων του γηπέδου- αλλά και η υποδομή του «Χίλσμπορο» με τα «δολοφονικά» σιδερένια κιγκλιδώματα έφτιαξαν το.. σκηνικό της τραγωδίας.

Η ημιτελικός σταμάτησε έξι λεπτά μετά την έναρξη του (15:06 ώρα Αγγλίας). Οι παραπάνω φίλαθλοι που μπήκαν χωρίς έλεγχο από μία θύρα μετά την έναρξη του αγώνα δημιούργησαν τρομερή πίεση σε αυτούς βρίσκονταν ήδη στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να «στέλνουν» όλο και περισσότερους κοντά στο σιδερένιο κιγκλίδωμα, αυτό να καταρρεύσει και να γίνει το… κακό.

“Πριν από 30 χρόνια σαν σήμερα, 96 παιδιά, γυναίκες και άνδρες έχασαν τη ζωή τους στο Χίλσμπορο. Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται από την τραγωδία και τους 96 οπαδούς που ποτέ δεν θα ξεχαστούν” αναφέρει στο μήνυμα της Λίβερπουλ.

Έχοντας βιώσει τη δική του τραγωδία, με τους 21 νεκρούς της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός δεν ξέχασαν το θάνατο των φίλων της Λίβερπουλ. “Στη μνήμη των 96 θυμάτων από την τραγωδία του Χίλσμπορο,You’ll Never Walk Alone” αναφέρει η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ στα social media που διατηρεί.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ