«Εφιαλτικό» Mitsubishi Evo τρομοκρατεί στην πίστα (+video)

15/04/2019 13:46

Η Mitsubishi μας έχει διαβεβαιώσει πως στιγμές του ένδοξου σπορ παρελθόντος της, δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοκίνητα σαν το κατάμαυρο Lancer Evo X που θα δούμε, να διατηρούν τις αναμνήσεις ζωντανές.

Μπορεί τυπικά να αναφέρεται ως «Evo» σκέτο από τους Ιάπωνες, όμως όλοι το ξέρουμε και έχουμε αγαπήσει ως την 10η εκδοχή του κορυφαίου Lancer. Στην εργοστασιακή του μορφή αποδίδει 295 ίππους από τον 4B11T, που αντικατέστησε τον αξέχαστο 4G63. Στην συγκεκριμένη, που φαντάζει σαν να βγήκε από τους εφιάλτες κάποιου ήρωα κόμιξ, η απόδοση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Επίσημα στοιχεία δεν έχουμε, όμως στην πίστα του Mugello το εν λόγω Evo σημείωσε ρεκόρ για την κατηγορία του στο Time Attack. Ο χρόνος του; 1:49.665. Από μόνος του δεν λέει κάτι. Αν τον συγκρίνεις, όμως, με τον ρεκόρ ταχύτερου γύρου στα MotoGP που σημείωσε πέρσι ο Valentino Rossi (1:46.208), καταλαβαίνει κανείς για το πόσο απίστευτη είναι η ταχύτητα του Evo. Για την Ιστορία το απόλυτο ρεκόρ στην πίστα κρατάει από το 2008, όταν ένα αγωνιστικό του DTM την 1:43.079.

Βέβαια το Evo δεν απέχει πολύ, τουλάχιστον εμφανισιακά όπου το αεροδυναμικό πακέτο προκαλεί δέος. Επιστρέφοντας στα του κινητήρα, τα κορυφαία αυτοκίνητα Time Attack κυμαίνονται σε πολύ πάνω από 600 άλογα. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως έθεσε νέα στάνταρ, το κτηνώδες Lancer ενδέχεται να φτάνει τους 700 ίππους!


ΠηγήΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης