Κυκλώνας Ιντάι: Στοιχεία σοκ. Πάνω από 1000 οι νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χρήζουν ακόμη βοήθειας από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 και οι εκτοπισμένοι είναι εκατοντάδες χιλιάδες

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια στη Μοζαμβίκη, την Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι τον Μάρτιο.

Οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια το ποσό που θα χρειαστούν οι χώρες που επλήγησαν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιούργησε.

Ακολουθούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις των τριών χωρών και αξιωματούχοι του ΟΗΕ, τα οποία δίνουν μια εικόνα της καταστροφής.Μοζαμβίκη

Στη χώρα αυτή το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι, ο οποίος συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, στις 14 Μαρτίου κοντά από την πόλη-λιμάνι Μπέιρα, προκάλεσε την υπερχείλιση δύο μεγάλων ποταμών, του Μπούζι και του Πούνγκε, από την οποία βυθίστηκαν στα νερά ολόκληρα χωριά.

Νεκροί: 602

Τραυματίες: 1.641

Σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί: 239.682

Σοδειές που καταστράφηκαν: 7.153.780 στρέμματα

Πληγέντες: 1,85 εκατομμύρια

Επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας: 4.979

Επιβεβαιωμένοι θάνατοι από χολέρα: 8Ζιμπάμπουε

Στις 16 Μαρτίου ο κυκλώνας Ιντάι έπληξε το ανατολικό τμήμα της χώρας, ισοπεδώνοντας σπίτια και πλημμυρίζοντας ολόκληρες κοινότητες στις περιοχές Τσιμανιμάνι και Τσιπίνγκε.

Νεκροί: 334

Τραυματίες: 200

Εκτοπισμένοι: 16.000 νοικοκυριά

Πληγέντες: 250.000Μαλάουι

Προτού ακόμη περάσει από τη χώρα αυτή, ο Ιντάι προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις περιοχές Τσικουάουα και Νσάντζε στο νότιο τμήμα του Μαλάουι. Οι βροχές συνεχίστηκαν και μετά το πέρασμά του, επιτείνοντας τη δυστυχία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Νεκροί: 60

Τραυματίες: 672

Εκτοπισμένοι: 19.328 νοικοκυριά

Πληγέντες: 868.895

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ