Συγχαρητήρια ΗΠΑ στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση


«Με την εμπειρία των προσώπων που συμμετέχουν (στην κυβέρνηση), ελπίζουμε να μπορέσουμε να εργαστούμε από κοινού για την ειρήνη και τη βελτίωση της ζωής των Παλαιστινίων».

Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν χθες Κυριακή τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Μοχαμάντ Στάγε και στην οποία συμμετέχουν πιστοί στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, χωρίς τη συμμετοχή του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής», έγραψε στο Twitter o Τζέισον Γκρίνμπλατμ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ειδικός εκπρόσωπος για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις.

«Με την εμπειρία των προσώπων που συμμετέχουν (στην κυβέρνηση), ελπίζουμε να μπορέσουμε να εργαστούμε από κοινού για την ειρήνη και τη βελτίωση της ζωής των Παλαιστινίων. Έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο», πρόσθεσε.

Η νέα αυτή κυβέρνηση αποτελείται κυρίως από παλαιούς συμμάχους της Φάταχ και του Αμπάς, αν και εκπροσωπούνται και αρκετά μικρά πολιτικά κόμματα. Οι περισσότερες θέσεις κλειδί δεν έχουν αλλάξει χέρια σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Ράμι Χαμντάλα, πρωθυπουργό των Παλαιστινίων από το 2014.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόφαση του Αμπάς να επιλέξει τον Στάγε, έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες, για τον σχηματισμό κυβέρνησης έχει στόχο να απομονώσει περισσότερο τη Χαμάς.

Από την πλευρά του το ισλαμιστικό κίνημα κατήγγειλε «τη μονομέρεια και το μονοπώλιο της εξουσίας» από το νέο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας στην οποία θα περιλαμβάνεται και η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ