Κοτζιάς κατά Κόλλια γιατί ενίσχυσε συλλόγους της Μακεδονίας


Σε συνέντευξη του στον News24/7 88,6 και στην εκπομπή «Επισκέπτης της Κυριακής» με τον Βασίλη Σκουρή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών -εμπευστής της οποίας είναι ο ίδιος- μέμφεται την πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά για τη στήριξη που παρείχε –και την οποία προφανώς ο ίδιος δε θα ήθελε να συμβεί- σε μακεδονικές οργανώσεις.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τον λόγο που δεν έγινε κυβερνητική καμπάνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ίδιος απαντά: «Εάν μετά από την υπογραφή στις Πρέσπες και τη συζήτηση στη Βουλή γινόταν η καμπάνια που είχαμε συμφωνήσει με το Μαξίμου, τότε δεν θα είχαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Το Μαξίμου όμως σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες. Η διαφορά, όμως, ήταν ότι ο εθνικός συκοφάντης, που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών δεν στάθηκε, δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της ΕΦΣΥΝ που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (σ.σ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις».

Ο κ. Κοτζιάς λησμονεί βέβαια δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δεν έκρυψαν ποτέ την ξεκάθαρα αντίθετη θέση τους στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια καθώς και την κάθετη διαφωνία τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και δεύτερον, ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι γίνεται με τις κάτωθι υποθέσεις:

– Έλαβε ή όχι 50 εκατομμύρια από τον Τζόρτζ Σόρος για να προχωρήσει και να επιταχύνει τη συμφωνία των Πρεσπών;

– Κακοδιαχειρίστηκε τα μυστικά κονδύλια των Πρεσπών;

– Εμπλέκεται ή όχι με υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παράνομες εκδόσεις βίζας;

Αν τώρα πιστεύει ότι με επικοινωνικές καμπάνιες θα κατόρθωνε να «μεταπείσει» τους Μακεδόνες για τα οφέλη της συμφωνίας, τον προσκαλούμε να πραγματοποιήσει μια περιοδεία στην Μακεδονία και να εισπράξει τα «συγχαρητήρια» για το έργο του…!

Πηγή: dominonews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ